Παυλόπουλος σε Γιούνκερ: "Η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί"

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

5768fd101dc5240c7b8b471f

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει «πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» ενώ εξήρε το ρόλο του Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στο θέμα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας».

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε επίσης τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, αλλά και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».

Γιούνκερ: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα

Από τη μεριά του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο τονίζοντας πως είναι απολύτως ικανοποιημένος με όσα πράττει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτήν την Ελλάδα αγαπώ, εκείνη που είναι πλήρως προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι «Ευρώπη και Ελλάδα πάνε μαζί» και γι’ αυτό -όπως είπε- μετήλθε όλων των μέσων που είχε στη διάθεσή του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο Grexit. «Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν να απομακρυνθεί η Ελλάδα από το ευρώ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα ήταν «παράδοξο» να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη.

«Τελικά όμως εμείς νικήσαμε», συνέχισε ο κ. Γιούνκερ, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα διανύει πλέον την απόσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της αναπτυξης και της ευημερίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ακόμη την ελπίδα «να υπάρξει εθνική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εκτελούνται» σήμερα από τη χώρα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το πρόγραμμα προσαρμογής».

Επανέλαβε, τέλος, τον θαυμασμό του για το κουράγιο του ελληνικού λαού και κυρίως των πιο φτωχών στρωμάτων και έστρεψε τα πυρά του κατά ορισμένων Ευρωπαίων που «αγνοούν πλήρως την καθημερινότητα όσων χειμάζονται στην Ελλάδα». 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…