Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα, ακόμα και με lockdown

Ο γιατρός - ερευνητής πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνονται τα μαθήματα σε ανοιχτούς χώρους

lockdown1

Θετικός στο ενδεχόμενο ενός lockdown, ώστε να μειωθούν τα ακρούσματα κορονοϊού, εμφανίστηκε ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, κάνοντας λόγο για μία «έξυπνη πολιτική».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνονται τα μαθήματα σε ανοιχτούς χώρους, ενώ υποστήριξε πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για όλους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εξηγώντας πως η μετάλλαξη Δέλτα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μάλλον σαν μια καινούρια πανδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας. Ακόμα, προέβλεψε ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, της επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα. Εκτίμησε ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε πως ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά ενώ σημείωσε πως θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…