Παυλάκης: Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος

Mιλώντας στο MEGA, o διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι «παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο καθώς είναι βέβαιο ότι «κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα».

Παγκόσμια πρώτη» αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τομείς της οικονομίας σύμφωνα με τον διευθυντή του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, καθώς την ίδια στιγμή στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 3.500 κρούσματα καθημερινά, οι ΜΕΘ έχουν κατακλιστεί από ασθενείς με κορoνοϊό και το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι είναι «παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο καθώς είναι βέβαιο ότι «κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα».

Παράλληλα ο γιατρός – ερευνητής τόνισε ότι «τα κρούσματα την προηγούμενη περίοδο ανέβαιναν γιατί η χώρα ήταν αρκετά ανοιχτή. Οι περισσότερες δουλειές ήταν ανοιχτές όλο αυτό το διάστημα και οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλείες τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ακόμη, ο Γ. Παυλάκης επεσήμανε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι. «Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο» προειδοποίησε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν «φοβερή αυτοσυγκράτηση» και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και επαφές.

Τέλος, ο Γιώργος Παυλάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα πρώτα αρνητικά σημάδια «θα ξαναπάμε σε πιο λογική κατάσταση» σε σχέση με την κορυφή του επιδημικού κύματος που είμαστε τώρα.

Περπατούσε και πέθανε ξαφνικά – Έντρομοι οι περαστικοί με τον ξαφνικό θάνατο άνδρα στα Τρίκαλα

Περπατούσε και πέθανε ξαφνικά – Έντρομοι οι περαστικοί με τον ξαφνικό θάνατο άνδρα στα Τρίκαλα

Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 62χρονου στα Τρίκαλα αναμένεται να καταδείξει η νεκροψία…

Νέα συγκλονιστική κατάθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – «Η φωτιά έκαψε τη μητέρα μου, αναγκάστηκαν να την αφήσουν πίσω»

Νέα συγκλονιστική κατάθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – «Η φωτιά έκαψε τη μητέρα μου, αναγκάστηκαν να την αφήσουν πίσω»

Ο μάρτυρας, ο οποίος έχασε τη μητέρα του η οποία κάηκε μπροστά στα μάτια της…