Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Κινδυνεύουμε ξανά με 50 νεκρούς τη μέρα από κορονοϊό

"Δεν υπάρχει πια η Όμικρον, υπάρχει ένας καινούργιος ιός που λέγεται Όμικρον-5 και κάνει βαρύτερη ασθένεια"

5214762

Η Ελλάδα κινδυνεύει τους επόμενους μήνες να ακολουθήσει το δρόμο της Πορτογαλίας, με ένα κύμα κορονοϊού που θα οδηγήσει σε 50 θανάτους τη μέρα, σύμφωνα με τον γιατρό-ερευνητή Γιώργο Παυλάκη.

Όπως σημείωσε, σε αυτήν τη φάση τα εμβόλια δεν προσφέρουν αρκετή προστασία, αφού και στην Πορτογαλία το 95% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

Δεν υπάρχει πια η Όμικρον, η Όμικρον είναι παρελθόν. Και η Όμικρον-2 είναι παρελθόν. Υπάρχει ένας καινούργιος ιός που λέγεται Όμικρον-5. Είναι καινούργιος γιατί έχει αλλάξει, κάνει βαρύτερη ασθένεια, απ’ ό,τι ξέρω κάνει μεγάλα ιικά φορτία. Δυστυχώς, αυτά που ξέρω εγώ από το εργαστήριο μεταφράζονται και σε βαρύτερη ασθένεια και σε γρηγορότερη και ευκολότερη μετάδοση. Οι άνθρωποι που έχουν πάρει τρία ή τέσσερα εμβόλια και έχουν μολυνθεί δύο φορές μπορούν κάλλιστα να ξαναπάρουν την Όμικρον-5 και ή να την περάσουν λογικά, ή να πάνε στο νοσοκομείο”, υπογράμμισε.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, απάντησε: “Πρέπει να κόψουμε τα κρούσματα. Lockdown αυτήν τη στιγμή δεν είναι πρακτικά και πολιτικά εφικτό λόγω του μυαλού που κουβαλάμε παγκόσμια. Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, επειδή δεν αντιμετωπίζεται ριζικά η κατάσταση, όπως προσπαθεί η Κίνα, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κανουμε πρακτικά. Γιατί δεν είναι εφικτό να φοράμε όλοι μάσκες στα αεροπλάνα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Να συνεχίσουμε να κάνουμε τεστ και να απαιτούμε με ρυθμίσεις οι μολυσμένοι άνθρωποι να μη μολύνουν άλλους. Το να αφήνουμε τέτοια πράγματα δημόσιας υγείας στον πατριωτισμό των πολιτών έχει ένα όριο. Δεν καταργούμε την αστυνομία επειδή βγάλαμε μια διάταξη ότι το κλέψιμο ή η δολοφονία είναι κακή”.

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό