Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Η χαλάρωση των μέτρων δίνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία

"Δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα υπάρξει νέο στέλεχος", ξεκαθαρίζει ο γιατρός-ερευνητής

5336212

Για την εξέλιξη της πανδημίας και για τη νέα χαλάρωση των μέτρων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας “ρίσκο” τη χαλάρωση που ανακοινώθηκε χθες.

“Κοιτάξτε, η κοινωνία έχει αποφασίσει να το ρισκάρει και να ανοίξει. Ακούω τον τελευταίο μήνα συνέχεια ότι πέφτουν τα κρούσματα, πέφτουν τα πάντα κάθε μέρα. Εγώ βλέπω ότι παρ’ όλες αυτές τις ανακοινώσεις, υπάρχουν 80 με 100 νεκροί τη μέρα και επί ένα μήνα τώρα τα κρούσματα είναι 20.000. Αυτό δείχνει ότι ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται και κάθε μέρα βρίσκει και μερικούς από τους πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι ευάλωτοι και θα πάνε στο νοσοκομείο, ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “ανοίγοντας τα πάντα τη στιγμή που έχουμε 20.000 κρούσματα και 80-100 θανάτους δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δινει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Έπρεπε να είναι πιο συντηρητικά τα πράγματα”.

“Δεν είμαστε σε κανονικότητα”, ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως τα οποία αποτελούν το 1/3 των μολύνσεων. Ακόμα, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου στελέχους: “Δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα υπάρξει νέο στέλεχος”, είπε και δεν απέκλεισε πιθανό καλοκαιρινό κύμα κορονοϊού. “Εάν υπάρξει νέο στέλεχος, θα υπάρξει και καλοκαιρινό κύμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ο κορονοϊός θα μείνει για την επόμενη 10ετία και δεν ξέρουμε αν θα είναι ηπιότερος”, πρόσθεσε με νόημα ενώ είπε πως παραμένει “πολύ χειρότερος από τη γρίπη, δεν έχει ημερώσει”.