Newsroom

Newsroom

Παυλάκης: Δε γίνεται να ανοίξουν τα σχολεία με τόσο ιό στον αέρα

Με κλειστά τα σχολεία, τα κρούσματα των παιδιών μειώνονται στο μισό ή στο ένα τρίτο, σύμφωνα με τον γιατρό-ερευνητή

5299283

Σαφή θέση υπέρ της παράτασης των διακοπών των σχολείων πήρε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», καταθέτοντας τα επιχειρήματά του υπέρ των κλειστών σχολείων.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Όλοι θέλουμε να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά, και αν δε λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και η υπόλοιπη οικονομία. Αλλά με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δε γίνεται. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε και αποφασιστεί [τόσο το καλύτερο]. Ένα λάθος που έγινε το προηγούμενο διάστημα είναι ότι περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να δούμε ότι ο ιός θα είναι ισχυρότερος από μας και κλείνουμε άρον-άρον κάτω από χειρότερες συνθήκες, όπως έγινε και την Πρωτοχρονιά, δυστυχώς. Για τα σχολεία, τώρα έχουμε τα στοιχεία από τα σχολεία για πολύ-πολύ καιρό. Άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη και τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 χρονών πήγαν στο 25-33% των κρουσμάτων. Έκλεισαν τα σχολεία την περίοδο των γιορτών και αυτόματα τα κρούσματα πήγαν στα μισά, περίπου στο 12-13%. Τι λέει αυτό; Λέει ότι αυτοί που έλεγαν πως αν κλείσουμε τα σχολεία, τα παιδιά θα γυρνούν και θα μολυνθούν το ίδιο και χειρότερα, λένε πράγματα αστήρικτα που δεν ξέρω από πού τα βγάζουν, και αυτο το λάθος έγινε και πέρσι το Πάσχα. Πρέπει να παρθούν πρώτα τέτοια μέτρα, που να κοπούν τα κρούσματα, και με κλειστά τα σχολεία κρατάμε τα κρούσματα των παιδιών στο μισό ή στο ένα τρίτο. Αν ανοίξουν τα σχολεία, τα κρούσματα θα πάνε παραπάνω“.

 

 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…