Newsroom

Newsroom

Paul Mason: H ελληνική κυβέρνηση στοχοποιεί τον Βαξεβάνη και το Documento

O Paul Mason μιλά για τον Κώστα Βαξεβάνη και τη φίμωση του Documento

AP 19240631472116

Το πόρισμα της προανακριτικής της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο αφού ουσιαστικά επικρέμαται ως απειλή για κάθε δημοσιογράφο που θέλει να κάνει έρευνα  λένε έλληνες και ξένοι  δημοσιογράφοι στο Documento.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και τις άλλες προσωπικότητες που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Κώστα Βαξεβάνη και τους εργαζόμενους στο Documento, ήταν και ο σημαντικός βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι «η λαμπρή καριέρα του Κώστα Βαξεβάνη ως ερευνητικού δημοσιογράφου τον έχει καταστήσει στόχο παρενόχλησης και τρομοκράτησης από διεφθαρμένους πολιτικούς όλων των ειδών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό αλλεπάλληλες συλλήψεις και κακόβουλες διώξεις».

Ολόκληρη η δήλωση του Paul Mason στο Documento έχει ως εξής:

Από τη στιγμή που άρχισα να καλύπτω την ελληνική κρίση το 2010 ήξερα ως δημοσιογράφος του BBC ότι τα ελληνικά ΜΜΕ που ανήκουν σε ολιγάρχες, δεν ήταν αξιόπιστες πηγές. Ψάχνοντας πιο αξιόπιστες πηγές, ανακάλυψα τον Κώστα Βαξεβάνη, του οποίου η λαμπρή καριέρα ως ερευνητικού δημοσιογράφου τον έχει καταστήσει στόχο παρενόχλησης και τρομοκράτησης από διεφθαρμένους πολιτικούς όλων των ειδών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό αλλεπάλληλες συλλήψεις και κακόβουλες διώξεις.

Σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο Novartis, η ελληνική κυβέρνηση έχει για μια ακόμη φορά στοχοποιήσει τον κ. Βαξεβάνη και την εφημερίδα του Documento, τόσο σε επίπεδο ρητορικής, όσο και με οικονομικές ποινές.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI)  σημειώνει ότι αν και αρκετά ημι-φανταστικά ΜΜΕ έλαβαν κρατικό χρήμα κατά τη δημόσια καμπάνια για τον Covid, το Documento στερήθηκε συστηματικά αυτή την αναγκαία βοήθεια.
Κατηγορώντας το μέσο για διασπορά «fake news», οι υπουργοί δεν ζημιώνουν τη φήμη ενός θαρραλέου δημοσιογράφου, αλλά υπενθυμίζουν σε όλους τους υπόλοιπους ερευνητικούς δημοσιογράφους ότι και οι ίδιοι θα στοχοποιηθούν αν τα ρεπορτάζ τους ενοχλήσουν αυτούς που έχουν την εξουσία.

Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου προς τον Κώστα και την ομάδα του, αλλά και προς όλους τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που παραμένουν αποφασισμένοι να ζητούν απαντήσεις από την εξουσία.

Paul Mason, αρθρογράφος του New Statesman και πρώην οικονομικός συντάκτης για το BBC Newsnight και το Channel 4 News.

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…