Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια στο Τάρπoν Σπρίνγκς

Στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, την κοινότητα με την μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων ομογενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.  

5e1395d5825e6347d10dccc3

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Στη συνέχεια παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πατροπαράδοτες αξίες και έκανε ειδική αναφορά στην ορθοδοξία και τον ρόλο του αρχιεπισκόπου Αμερικής. 

«Καθώς ανατέλλει μία νέα δεκαετία, έχουμε κάθε λόγο, παρά τις δυσκολίες, να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του Ελληνισμού και της πατρίδας μας, της Ελλάδας. Ναι, θα υπάρξουν δυσκολίες. Έχουμε ξεπεράσει δυσκολίες στο παρελθόν στην 200ετή ιστορία μας. Θα τις ξεπεράσουμε ξανά, από τη στιγμή που είμαστε ενωμένοι και θυμόμαστε τι μας “δένει” όλους μαζί: Οι δεσμοί της θρησκείας, της γλώσσας, της εθνικής ταυτότητας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αποτελούσε πάντα όχι απλά ένα φάρο πίστης, αλλά το αόρατο νήμα το οποίο ένωνε όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης -ειδικά εδώ στην Αμερική- με την πατρίδα μας». Εξήρε το έργο του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποία χαρακτήρισε «σπουδαίο ιεράρχη», συμπληρώνοντας πως -όπως λέει και το όνομά του- «φέρνει την ελπίδα για καλύτερες ημέρες στον Ελληνισμό της Αμερικής και παντού στον κόσμο». Προσέθεσε πως το ελληνικό κράτος θα στηρίξει οικονομικά τη Θεολογική Ακαδημία της Βοστώνης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή Sponge Docks, ονομασία που δόθηκε στην περιοχή προς τιμήν των Καλύμνιων σφουγγαράδων που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα λειτούργησαν καταλυτικά για την ανάπτυξη της όλης της περιοχής. Από την περιοχή αυτή ξεκινούσαν οι σπογγαλιείς για την καθημερινή τους εργασία στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο δρόμος που έχει ονομαστεί Dodecanese Boulevard (Λεωφόρος Δωδεκανήσου) -προς τιμήν των σπογγαλιέων από την Κάλυμνο, αλλά και από άλλα νησιά των Δωδεκανήσων- αποτελεί την τουριστική περιοχή του Τάρπον Σπρινγκς και περιλαμβάνει πολλά ελληνικά εστιατόρια και παραδοσιακά καταστήματα.

Πηγή: Documento
 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…