Ο 89χρονος με επιστολή στα μέσα ενημέρωσης περιγράφει τη ζωή του και αιτιολογεί τις πράξεις του. Θυμίζουμε ότι εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στην Πάτρα.
Ο 89χρονος φέρεται επίσης σε σημείωμά του να είχε γράψει ότι ήθελε να πάει στο Στρασβούργο και να «χτυπήσει» το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενος για το θέμα της σύνταξής του που έλεγε ότι δεν λάμβανε.
Ο ηλικιωμένος φέρεται να πήγαινε συχνά στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού, δημιουργώντας εντάσεις καθώς όπως αναφέρουν συγγενικά του πρόσωπα, εδώ και μεγάλο διάστημα, πάλευε για να βγάλει σύνταξη.
Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ανέφερταν στο thebest.gr ότι ήταν χαλαρός και χαμογελαστός, με εμφανή σημάδια ψυχικής αστάθειας. Δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του ενώ φεύγοντας είπε «θα με δείτε το βράδυ στις ειδήσεις».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έφτασε στην Πάτρα με ταξί και είχε στόχο να διαφύγει στην Ιταλία.
Ο οδηγός ταξί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη δώσει κατάθεση στην Αστυνομία και ήταν αυτός που ειδοποίησε τις Αρχές για τη μεταφορά του άνδρα από την Αθήνα.
Νεότερες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης δεν είναι ρακοσυλλέκτης όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
Κύριοι των εφημερίδων, καλημέρα. Είναι ο Π.Κ. Γεννήθηκα στη Μεσσηνία το 1937 και πήγα στρατιώτης το 1959.
Το 1962 πήγα στο Βερολίνο για δουλειά και σχολείο. Το 1970 ταξίδεψα και εγκαταστάθηκα στο Σικάγο. Το 2005 κατέθεσα στο Σικάγο για σύνταξη και η Αμερική μου έβγαλε σύνταξη σε δύο μήνες. Επίσης, κατέθεσα στο Σικάγο τη γερμανική κάρτα και σε έξι μήνες μου έστειλαν τη μεικτή γερμανική σύνταξη.
Στο ίδιο γραφείο και την ίδια ώρα, μαζί με τις δύο κάρτες, κατέθεσα και το ελληνικό ΙΚΑ: το βιβλιάριο ενσήμων και το βιβλιάριο ασθενείας. Οι Αμερικανοί μου είπαν πως θα στείλουν τα χαρτιά στην Ελλάδα και εμένα μου έδωσαν δύο από τα αντίγραφα και κάποια άλλα χαρτιά. Από τότε που πήγαν στην Ελλάδα, άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα με το ελληνικό ΙΚΑ και με τα ελληνικά δικαστήρια.
Το ελληνικό ΙΚΑ, αυτή η επιτροπή στην πλατεία Αττικής, όταν με κάλεσε στο γραφείο, με έβρισε χυδαία και με αποκάλεσε «γενίτσαρο» που ήρθα στην Ελλάδα τους και ζητάω σύνταξη· τους έβρισα και εγώ. Και το ελληνικό ΙΚΑ, αφού έχει την πένα και η πένα έχει τη δύναμη, μου έκανε πρώτον μια πλαστογραφία και δεύτερον ένα σαμποτάζ, γράφοντας ένα γράμμα στο γερμανικό ΙΚΑ ότι δεν μου δίνουν ελληνική σύνταξη.
ΥΓ Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ελληνικά δικαστήρια και το ελληνικό ΙΚΑ μου φέρθηκαν εδώ στην Ελλάδα –όπου ήρθα και είμαι 20 χρόνια, με σύνταξη στις ΗΠΑ 2.600 δολάρια τον μήνα, επί 20 χρόνια – πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια– σαν αδέσποτο σκυλί του κλώτσου και του μπάτσου.
Και εγώ, το σκυλί, τώρα λύσσαξα και είμαι λυσσασμένος και θα πάω κάποια μέρα στα γραφεία και θα τους δαγκώσω, να λυσσάξουν και αυτοί.
Ο λυσσασμένος,
Π.Κ.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια