Newsroom

Newsroom

Πάτρα: «Όχι στο κλείσιμο του Καραμανδάνειου»

Ήδη οι συνέπειες της αναστολής λειτουργίας των χειρουργείων στο Καραμανδάνειο είναι αισθητές με πλήθος προγραμματισμένων χειρουργείων να έχουν αναβληθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθούν.

patra

Εκατοντάδες κόσμου συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων για την κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Κύριο αίτημα των πολιτών είναι  να μπει φρένο στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος, που οδήγησε στην παράλυση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου.

Το πρωί της Παρασκευής, μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στο Καραμανδάνειο κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πατρών οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν σε λουκέτο των χειρουργείων, του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου εκτός Αθηνών.

Επείγουσα διακομιδή παιδιού στην Αθήνα

Ήδη οι συνέπειες της αναστολής λειτουργίας των χειρουργείων στο Καραμανδάνειο είναι αισθητές με πλήθος προγραμματισμένων χειρουργείων να έχουν αναβληθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθούν.

Την Παρασκευή, μια μικρή ασθενής από την Κέρκυρα που έχρηζε άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης, δόθηκε εντολή να διακομισθή στο Καραμανδάνειο, ωστόσο το ΕΚΑΒ τη μετέφερε εσπευσμένα στην Αθήνα, αφού το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε έκτακτα περιστατικά.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Πάτρα ενδεικτική για την αντίληψη της ΝΔ σχετικά με το δημόσιο

Η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησεστο Κόκκινο Πάτρας για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, την επικινδυνότητα της εθνικής Πατρών – Πύργου αλλά και θέματα της επικαιρότητας ασκώντας σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης

«Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα από την μεριά της κυβέρνησης. Όλοι μας ζητούσαμε προκήρυξη για θέσεις αναισθησιολόγων, γιατί το πρόβλημα ήταν γνωστό από το φθινόπωρο του 2021 ότι οι τρεις από τους τέσσερις αναισθησιολόγους έβγαιναν στη σύνταξη και δεν μπορούσε να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Όλους τους προηγούμενους μήνες με ερωτήσεις, αναφορές και εγώ έκανα επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πλεύρη ζητάγαμε το αυτονόητο, προκηρύξτε θέσεις, μέχρι και τον Απρίλιο, που παραιτήθηκε και η τέταρτη αναισθησιολόγος, γιατί από τα Χριστούγεννα και μετά έβγαιναν οι υπόλοιποι σε σύνταξη, και άρχισε το γνωστό θέμα από το να μεταφέρουν γιατρούς από τα άλλα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αποδυνάμωση τους».

Για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα αναβαθμιστεί σχολίασε ότι:

«Με ποιο τρόπο ένα νοσοκομείο αναβαθμίζεται, όταν οι ίδιοι οι γιατροί από το φθινόπωρο ζητάνε την προκήρυξη και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν λέει αναβαθμίζεται η κ. Γκάγκα μήπως εννοεί αυτό, που σκέφτονται να κάνουν, ιδιωτικού χαρακτήρα νοσοκομείου και να κλείσει το Καραμανδάνειο; Ούτε ο κ. Πλεύρης στην επίκαιρη ερώτηση μου απάντησε, ούτε κανένας. Το Καραμανδάνειο δεν πρόκειται να κλείσει».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…