Πάτρα: Το μεροκάματο του τρόμου για ταξιτζήδες – Οκτώ ληστείες σε 20 ημέρες

Πριν μπουν στο αυτοκίνητο και πιάσουν το τιμόνι, κάνουν το σταυρό τους και εύχονται η βάρδιά τους να κυλήσει ομαλά χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

πατρα

Ο λόγος για τους οδηγούς ταξί της Πάτρας, που, όπως καταγγέλουν, το τελευταίο διάστημα αρκετοί συναδέλφοί τους έχουν πέσει θύματα ληστείας.

«Δουλεύουμε για ένα μεροκάματο και κινδυνεύει η ζωή μας, καθώς δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει στο ταξί και τι προθέσεις έχει», δηλώνουν αυτοκινητιστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το τελευταίο 20ημερο έχουν σημειωθεί οκτώ ληστείες.

Οι επίδοξοι δράστες φαίνεται πως κινούνται βάσει σχεδίου. Μισθώνουν ταξί για συγκεκριμένα δρομολόγια καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο. Οι οδηγοί φθάνουν στο σημείο που τους έχει υποδειχθεί, τους παραλαμβάνουν και όταν φθάσουν στο τελικό προορισμό τότε έρχονται αντιμέτωποι με τους ληστές-πελάτες, που αντί για χρήματα βγάζουν μαχαίρι ή κατσαβίδι και τους απειλούν.

Οι αυτοκινηστές δε διστάζουν να δώσουν τις εισπράξεις τους, τα κινητά τους τηλέφωνα ακόμα και ρολόγια, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Όπως καταγγέλλεται, μπροστά στα νεά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί -καθώς αποτελούν εύκολο στόχο- οι οδηγοί ταξί δεν διστάζουν να αρνηθούν κούρσες και να «θυσιάσουν» το μεροκάματο, που όπως λένε βγαίνει καθημερινά με δυσκολία, στην περίπτωση που ο πελάτης ή οι πελάτες δεν τους «γεμίζουν το μάτι».

Μάλιστα αποκλείουν την μεταφορά επιβατών σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας, όπου καταγράφησαν τα περιστατικά ληστείας. 

Γεγονός που επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Πάτρας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), Παναγιώτης Σκέντζος, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ενημερωτική εκπομπή Superb news, επισημαίνοντας την ανυπαρξία αστυνόμευσης.

Τα περιστατικά ληστειών είναι πολλά περισσότερα, απλά αρκετοί συνάδελφοι αποφεύγουν να τα καταγγείλουν επίσημα, δήλωσε ο κ. Σκέντζος.

 

Πηγή: tempo24.news

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους