Newsroom

Newsroom

Πάτρα: Η παρατήρηση της μητέρας στην Μαστοράκου – Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η παρατήρηση της μητέρας στην πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Πάτρας - Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις.

patra foto paidia 1

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει: Μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας και αμέσως μετά οι εξελίξεις θα τρέξουν. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε για την τελευταία επικοινωνία που είχε με την 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών – Tην αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας σε ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση έκανε γνωστό η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις

Όπως σημείωσε η κ. Σαρδέλη, αυτό συνέβη επειδή το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις.

«Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Σχετικά με τον χρόνο των αποτελεσμάτων τόνισε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε».

«Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που είχε συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί» είπε για τα αποτελέσματα που αναμένονται.

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι στην παιδική και βρεφική ηλικία είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρεθούν οι αιτίες θανάτου», συνέχισε η κ. Σαρδέλη.

Για το εάν πρόκειται για ουσίες που χορηγήθηκαν σε ποσότητες και χρόνους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν εξήγησε πως «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί».

«Έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί», συνέχισε.

Τι αποκάλυψε η Άννα Μαστοράκου

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, είπε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τις νοσηλείες των παιδιών και μίλησε για μεγάλα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις. «Κανένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν σημειώθηκε παρουσία γιατρού ή παρουσία καταγραφικού συστήματος. Επιπλέον, δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα σε καμία από τις νοσηλείες του παιδιού.»

Η Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε πως η 33χρονη μητέρα ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, για να της ζητήσει εξηγήσεις και να της κάνει παρατήρηση. «Μου έλεγε ότι δεν ήμουν θεράπων γιατρός και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να μιλάω για την υπόθεση. Προσπάθησα να της εξηγήσω πως η δική μου παρέμβαση έγινε για να μην κλωνιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ΕΣΥ αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι με κατάλαβε. Εκείνη πιστεύει ότι τα παιδιά της έφυγαν από ένα σπάνιο νόσημα.»

Δείτε το βίντεο

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους