Πάτρα: «Έκοψαν» από την καρναβαλική παρέλαση το άρμα με τον Αμβρρόσιο!

Αντιδράσεις προκαλεί στην Πάτρα η απόφαση του δήμου να «κόψει» από την καρναβαλική παρέλαση το άρμα που σατίριζε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

αμβροσιος 0

Οι δημιουργοί του στο καρναβαλικό εργαστήριο το είχαν σχεδόν ολοκληρώσει, τελικά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή.  Από ότι βλέπουμε στις σχετικές φωτογραφίες λείπουν μόνο τα χρώματα 

Το θέμα αναδείχθηκε, όπως πληροφορείται το thebest.gr, μετά από την επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Γιώργου Ρώρου, σήμερα το πρωί στο Καρναβαλικό Συνεργείο. Ο κ. Ρώρος συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είδαν το «κομμένο» άρμα και ζήτησαν εξηγήσεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις στο facebook, του Ηλία Γρηγόρη και της Βικτωρίας Αγγελοπούλου για το θέμα:

H πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Π, Βικτωρία Αγγελοπούλου, έκανε λόγο για καρναβαλικό μεσαίωνα και λογοκρισία.

«Καρναβαλικός Μεσαίωνας; Απαγορεύτηκε από τη Δημοτική Αρχή η παρέλαση αυτού του άρματος. ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ στο καρναβάλι είχαμε μόνο στις 2 χούντες.. Μήπως βρισκόμαστε στη 3η;;; Μήπως κάποιοι φοβούνται τις αντιδράσεις λόγω εκλογών;;;» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματεάς του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Γρηγόρης, αναφέρει πως το άρμα “κόπηκε” με εντολή του Περισσού. Όπως γράφει:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!Πατρινό Καρναβάλι…Όταν οι Μεσαίωνες συναντιούνται!!!…Αυτό το καρναβαλικό άρμα που συσχέτιζε Αμβρόσιο με Χίτλερ, «κόπηκε» από την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού με εντολή Περισσού στον Πελετίδη……Βλέπετε, προέχουν τα ψηφαλάκια, και οι σταλινοχριστιανοί του ΚΚΕ προσέχουν να μην σπάσουν αυγά….

Το στοιχείο που τελικά αποσύρεται είναι δημιουργία του Πέτρου Βρυώνη, απεικονίζει τον Χίτλερ και τον Μητροπολίτη Καλάβρυτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο. Μάλιστα στη συγκεκριμένη δημιουργία ο Μητροπολίτης παρουσιάζεται να διαβάζει την “Ανηθικότητα της ηθικής”.

    Δεν είναι πρώτη φορά που κόβεται “απαγορευμένο στοιχείο” 

Το συγκεκριμένο στοιχείο θα ήταν προπομπός ή στο άρμα της βασίλισσας ή στο άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου. Ο ίδιος ο Πέτρος Βρυώνης επιβεβαίωσε στο thebest.gr ότι οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να μην συμπεριληφθεί αυτό το στοιχείο σε άρμα, ενώ από την επικοινωνία μας με το καρναβαλικό εργαστήριο μάθαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ότι κάθε χρόνο υπάρχουν στοιχεία στα άρματα που αποσύρονται για πολιτικούς λόγους. Εύλογη απορία, ωστόσο, εκτός από τα κριτήρια αξιολόγικης της πολιτικής σάτιρας, είναι για ποιο λόγο χρειάστηκε να δαπανηθούν τόσες εργατοώρες, κόπος, υλικά για να αποσυρθεί τελικά το εν λόγω στοιχείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, δήλωσε στο thebest.gr ότι το εν λόγω στοιχείο δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό των αρμάτων και στις μακέτες που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο και γι αυτό “κόπηκε”, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας και ότι πάντα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συζήτησης με τους κατασκευαστές των αρμάτων. «Στόχος μας είναι να έχουμε ένα πατρινό καρναβάλι το οποίο θα χαρούμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thebest.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ