Newsroom

Newsroom

Πάτρα: Διαψεύδει ο ιατροδικαστής την πληροφορία για εισπνοή τοξικού αερίου από τη Τζωρτζίνα

Συνεχείς ανατροπές, διαψεύσεις και νέα στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει τον πανελλήνιο.

358252 358230 358056 image kentrikh 3

Η πληροφορία ήταν ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο, διαψεύδεται επισήμως από τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης

Όπως αναφέρει ο κ. Καρακούκης με επίσημη ανακοίνωσή του :

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022
Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ»

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Το μυστήριο παραμένει

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών παραμένουν ανεξήγητοι, εξου και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά, χωρίς ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Αφού οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενημερωθούν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο ή την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 25 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση.

Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Νέα στοιχεία: Οι κάμερες και το μονόκλινο

Στο φως έρχονται δε συνεχώς νέα στοιχεία ή περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις για γεγονότα που ήδη γνωρίζαμε.

Όπως ανέφερε το MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας μόνο όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.