«Πατουλιακοί 2021»: Αγώνες ταχύτητας για 406 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής. Ή μήπως όχι…

Και ο Γιουσέιν Μπολτ να συμμετείχε στο διαγωνισμό, λίγο δύσκολο να προλάβαινε με προθεσμία μιάμιση ημέρας...

NewsRoom 19/01/2021 | 21:41

Πριν καλά- καλά προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» από τις αποκαλύψεις για τα rapid tests συνολικής αξίας ενός εκατ. ευρώ που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής σε τιμή… τριπλάσια από αυτή που αγοράζουν όλοι οι άλλοι, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε προχθές Κυριακή «την πρόσληψη συνολικά τετρακοσίων έξι (406) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Που είναι το θέμα?; Ότι προχθές, Κυριακή 17/1, έγινε η ανακοίνωση, σήμερα Τρίτη 19/1 στις 12 το μεσημέρι λήγει (έληξε!) η προθεσμία για την αποστολή αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους… Ούτε 1,5 μέρα περιθώριο δηλαδή!

Ρίχνοντας, δε, μία ματιά στον πίνακα με τις ειδικότητες που πρόκειται να προσλάβει η Περιφέρεια Αττικής (με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών), παρατηρούμε ότι στους 406 περιλαμβάνει μόλις 5 γιατρούς, 4 κτηνιάτρους, 2 οδοντιάτρους, 2 νοσηλευτές, 1 φαρμακοποιό και 35 επόπτες δημόσιας υγείας.

Οι άλλες αφορούν σε 125 γραμματείς59 διοικητικούς υπαλλήλους39 λογιστές24 βοηθητικό προσωπικό κ.ο.κ. Με απλά λόγια, σχεδόν τα 2/3 από τις 406 θέσεις εργασίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με επαγγέλματα υγείας και καταπολέμηση της πανδημίας, που θα δικαιολογούσαν –έστω σε κάποιο βαθμό- το περιθώριο μόλις 1,5 ημέρας για να στείλει κάποιος τα «χαρτιά» του με τόσο εξπρές διαδικασίες.

Με απλά λόγια, οι ειδικότητες σε συνάρτηση με την προθεσμία 1,5 ημέρας για την υποβολή των αιτήσεων αποτελούν ισχυρότατη ένδειξη ότι βρισκόμαστε ενώπιον ακόμη μίας υπόθεσης «αριστείας».

Πηγή:e-tetradio