Πάτησε Ελλάδα η Άννα Κορακάκη - "Θέλω να γίνω κίνητρο για τους νέους" δηλώνει η χρυσή Ολυμπιονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, την οποία υποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι «η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων».

NewsRoom 11/08/2016 | 14:16

Η 20χρονη πρωταθλήτρια δήλωσε κατά την άφιξή της: «δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Ήταν όνειρο για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ τους θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Δούλεψα πολύ σκληρά και ήρθαν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, αλλά διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια».

Η Άννα Κορακάκη, που υποστηρίζεται από τη Stoiximan, συμπλήρωσε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ελπίζω να μην είναι τελευταία». «Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη ασχολούνται να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών όλο μειωνόταν», πρόσθεσε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στην κορυφή, τονίζοντας ότι «αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα». «Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς», σημείωσε. Η Άννα Κορακάκη, ευχαρίστηκε τέλος την οικογένειά της, τους φίλους της και όσους τη στηρίζουν όπως είπε «πριν γίνει όλο αυτό» αλλά κι εκείνους θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν «αφού τελειώσει όλο αυτό».

Ο πατέρας και προπονητής της πρωταθλήτριας, Τάσος Κορακάκης, είπε: «υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».

Την Άννα Κορακάκη υποδέχτηκε από πλευράς κυβέρνησης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις».