Πατέρας Τοπαλούδη: Ζητά αυστηροποίηση των ποινών και κανένα ελαφρυντικό για τους δολοφόνους

«Το σωφρονιστικό σύστημα για αυτά τα κτηνόμορφα άτομα μπορεί να είναι μόνο τιμωρητικό»

NewsRoom 23/07/2021 | 12:35

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε σήμερα το πρωί σε ενημερωτική εκπομπή του «ANT1», και με αφορμή τη γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στην Φολέγανδρο, ζήτησε κατηγορηματικά αυστηροποίηση των ποινών.

Ο κ. Τοπαλούδης, ευχόμενος να μην υπάρξει άλλη Ελένη, άλλη Γαρυφαλλιά, άλλη Κάρολαιν, δήλωσε ότι «Το να εκφράσω τα λόγια της συμπαράστασης προς τις οικογένειες όλων αυτών των κοριτσιών και των γονιών τους, είναι φυσικά το αυτονόητο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και εγώ και η σύζυγός μου στους γονείς όλων αυτών των κοριτσιών  και απεύχομαι να μην υπάρξει κανένας άλλος γονιός που να βρεθεί σ αυτή την θέση».

Για τον σκοπό της αποτροπής παρόμοιων δολοφονιών, ο κ. Τοπαλούδης ζήτησε «να σταματήσει η Ελληνική Πολιτεία να δέχεται τέτοια ψευτοδικαιολογητικά για να μπορέσουν να έχουν διάφορες ελαφρύνσεις επί των ποινών τους αυτοί οι εγκληματίες».

Έπειτα, αναφερόμενος στην γυναικοκτονία στην Φολέγανδρο δήλωσε: «Ακριβώς το ίδιο πράγμα πάει να γίνει και τώρα. Και φυσικά και πρωγενέστερα με άλλες περιπτώσεις. Για αυτό τον λόγο, αυτό που λέμε εμείς και είχαμε τονίσει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που ήρθε στο σπίτι μας στις 15 Μαϊου, λίγες μέρες δηλαδή μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, είναι ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές».

Σε ότι αφορά το σύστημα σωφρονισμού, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, δήλωσε ότι: «Για εμάς σωφρονιστικό σύστημα για αυτά τα κτηνόμορφα άτομα δεν μπορεί να υπάρχει.... Μπορεί να είναι μόνο τιμωρητικό. Να εκτίουν ολόκληρη την ποινή των ισοβίων, να μη δέχονται κανένα ελαφρυντικό, και φυσικά να μην τους δίνεται καμία άδεια μετά από κάποια χρόνια γιατί βγαίνοντας θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα»

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «το μακροπρόθεσμο και αυτό που θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα και θα λειτουργήσει περισσότερο προστατευτικά για τα παιδιά μας, είναι ότι θα πρέπει το κράτος με τους θεσμούς του να βοηθήσει τους γονείς να γίνουν καλύτεροι, δεν γίνεται γονιός όποιος σπέρνει ένα παιδί (...) Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε ως κοινωνία και δε θα γίνουμε ζούγκλα»