«Πατάει γερά» στην παραπληροφόρηση και στην προπαγάνδα το Πρώτο Θέμα

Τους στίχους «θα φτιάξω κόσμο δικό μου και μέσα θα ζω, για μένα θα 'ναι πια ψέμα το πραγματικό», από το δημοφιλές άσμα του Μ. Χατζηγιάννη, φαίνεται ότι σιγοτραγουδούν όλη μέρα στη γνωστή εφημερίδα

NewsRoom 02/11/2019 | 22:11

Παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr και που αφορά στη δημοσκόπηση που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη έντυπη έκδοση στις 3/11.

Η εικόνα, η κατάσταση δεν επιδέχεται κανένα είδος σχολιασμού. Οι σκέψεις μας στον Κιμ Γιονκ Ουν που σε μια γωνιά, κρυμμένος, κλαίει από φθόνο....

To δημοσίευμα από το protothema.gr:

Δημοσκόπηση: «Καλύτερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης απ' ό,τι περιμέναμε» λένε επτά στους δέκα

Μεγάλο γκάλοπ της Marc για το «Πρώτο ΘΕΜΑ» - «Καλύτερος πρωθυπουργός απ' ό,τι περιμέναμε» λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 68,2% - 81,4% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις - Στις 18,1 μονάδες «εκτοξεύεται» η διαφορά στην πρόθεσδη ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικά κυρίαρχος, με ισχυρή αξιοπιστία και ισχυρή υποστήριξη από ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης, εξακολουθεί να είναι ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Η υπεροχή που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση αποτυπώνεται στην εκτόξευση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ προηγείται με 18 ποσοστιαίες μονάδες, έχοντας διευρύνει τη επιρροή της και πέραν των ορίων της κεντροδεξιάς. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην περιδίνηση της απώλειας εξουσίας και της αναζήτησης βηματισμού την άσκηση της αντιπολίτευσης, χωρίς να καταφέρνει να πείσει, με τα όσα λέει και κάνει αυτό το τετράμηνο, ούτε καν το εκλογικό σώμα που τον προτίμησε στις 7 Ιουλίου.

Μάλιστα προοδευτικά, σε σχέση με το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, η ΝΔ καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδική, με την τακτική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα, που ζητά άλλου τύπου αντιπολίτευση, πιο δημιουργική και πιο ήπια! Η «φωτογραφία» της στιγμής, όπως χαρακτηρίζονται οι δημοσκοπήσεις, δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στα κυβερνητικά πανιά, ενώ χτυπά καμπανάκι για την Κουμουνδούρου.

Η έρευνα εντοπίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει συνολικά το πολιτικό σκηνικό των επόμενων ετών: Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επίδραση και έχει γενικά καλή αποδοχή σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που φτάνει από 60% έως 70%! Ουσιαστικά μόνο το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, στέκεται με άρνηση στον ίδιο ή την κυβέρνησή του, αφήνοντάς του όλο τον υπόλοιπο πολιτικό και κοινωνικό χώρο, να είναι θετικά ή έστω καλοπροαίρετα διακείμενος απέναντι στην κυβέρνηση.

Είναι εντυπωσιακό ότι όσο περνά ο καιρός ο κ. Μητσοτάκης βελτιώνει την εικόνα του, πράγμα μάλλον πρωτόγνωρο για πρωθυπουργό στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα σε σχέση με πριν», το 48,2% απαντά «καλύτερη» και ένα ποσοστό 20% λέει «το ίδιο καλή», όπερ σημαίνει ότι το 68,2% (σχεδόν 7 στους δέκα) βλέπει τον πρωθυπουργό με ιδιαίτερα θετική ματιά. Μόλις το 6,8% έχει χειρότερη άποψη σε σχέση με πριν, ενώ ένα 21,4% παραμένει με την «ίδια κακή» γνώμη που είχε πάντα για τον κ. Μητσοτάκη -αθροιστικά δηλαδή οι «απέναντι» φτάνουν στο 28,2%, ούτε καν στο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο (31,5%)!