ΧΞ

Χρήστος Ξανθάκης

Παστούρωμα στους ανεμβολίαστους ΤΩΡΑ!

Όταν τσιτώνουν τα γκάζια του θεσμοθετημένου ρατσισμού

2138404

Ο Θεός να ευλογεί αυτόν (ή αυτήν) που ανακάλυψε το κόπυ το πάστε, μέρες να κόβει από τους δημοσιογράφους και να του χαρίζει χρόνια. Αν δεν υπήρχε, κόλαση θα ήταν η δουλειά μας, διπλό το βάρος στην καμπούρα μας. Ενώ τώρα, μία κλικ, δύο κλικ, τρεις κλικ κι όλα έτοιμα. Βλέπε και το λήμμα «παστούρωμα» στην Βικιπαίδεια:

«Είναι μια μέθοδος, κατά την οποία, τα πόδια του ζώου ακινητοποιούνται είτε με δέσιμο της ίδιας τους πλευράς, δηλαδή το εμπρός δεξί με το πίσω δεξί και αντίστοιχα το εμπρός αριστερό με το πίσω αριστερό, είτε με δέσιμο του αριστερού με το δεξί πίσω και εμπρός, είτε με συνδυασμό δεσίματος ποδιού με το κεφάλι. Οι συνέπειες είναι οδυνηρές για το ζώο, όπως, κακώσεις και παραμορφώσεις του σκελετού, κατάγματα, τενοντίτιδες, πληγές στο δέρμα από την τριβή με το σκοινί, ακρωτηριασμοί, κολικοί, αδυναμία ανάπαυσης, ή χαλάρωσης τις ώρες του ύπνου, ή απαραίτητου τεντώματος για την ανακούφιση του μυικού τους συστήματος, κατάθλιψη κλπ. Η μέθοδος αυτή θεωρείται μια συνηθισμένη πρακτική, για να παχύνουν τα ζώα, να μην δραπετεύσουν και να μη χαθούν από το σημείο που φυλάσσονται δεμένα».

Πώς και το θυμήθηκα, αναρωτιέστε αγαπάκια μου. Ε λοιπόν το θυμήθηκα διαβάζοντας την είδηση ότι ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου για το εάν εξετάζει η κυβέρνησή του το ενδεχόμενο να φέρουν βραχιολάκι οι ανεμβολίαστοι και απάντησε «θα το σκεφτούμε». Και συνεχίζοντας την κουβέντα με τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε, είπε:
«Μα τι με ενόχλησε, εν να μου βάλεις εμένα βραχιολάκι ρε Άρη;»

Για να πέσει πάνω του πολύς κόσμος να τον φάει, να εμφανισθεί η γνωστή οσμή της μέντας εν αφθονία και να βγει χθες ο κυβερνητικό εκπρόσωπος της Κύπρου για να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με βραχιολάκια και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η Λευκωσία.

Και θα μπορούσε να είχε λήξει εδώ το επεισόδιο, αν δεν είχαμε από προχθές και τα δικά μας τα χαϊλίκια με Άδωνι και Γεραπετρίτη. Που βγήκαν και χώρισαν την Ελλάδα σε πολίτες πρώτης και δευτέρας κατηγορίας με αφορμή τον εμβολιασμό. Οι πατρίκιοι θα μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας με απλή επίδειξη πιστοποιητικού ή τεστ και οι πληβείοι θα κοιτάνε απέξω, σαν τα γατιά τα λιμάρικα…

Φυσικά, ξεσηκώθηκε κι εδώ θόρυβος μέγας, φυσικά ανταριάστηκε η αγορά της εστίασης, φυσικά τα πήραν κρανίο οι εστιάτορες και οι μπαρίστες. Με μπροστάρη τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, που δεν τον λες και πνευματικό τέκνο του Βελουχιώτη:

«Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να κρατήσουμε καθαρά τα μαγαζιά με μηχανήματα. Να μην μπούμε σε αυτή την σύγκρουση και την προστριβή με τους πελάτες. Φανταστείτε 30 άτομα να έρχονται στο εστιατόριο, οι 10 να μην είναι εμβολιασμένοι και να συναντηθούν στην πόρτα του μαγαζιού και ν’ αρχίσει μια διένεξη μεταξύ τους. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά στην είσοδο ενός μαγαζιού. Και εντάξει, εάν αυτό γίνει στο εστιατόριο τι θα γίνει αλλού; Στα τρένα και λεωφορεία θα ζητάμε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να επιβιβασθούν οι επιβάτες;»

Τα διάβαζα τα ανωτέρω και μου ξανάρθε στο φτωχό μου το μυαλό το παστούρωμα και το βραχιολάκι. Αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις για τους ανεμβολίαστους, αν θέλουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να μπαίνουν παντού.
Γιατί όχι δηλαδή φίμωτρο, να θυμηθούμε και τον κινηματογραφικό Χάνιμπαλ;
Γιατί όχι χειροπέδες, που είναι και κίνκυ;
Γιατί όχι μαρκάρισμα με πυρωμένο σίδερο, όπως Λούκυ Λουκ;
Συγγνώμη παιδιά, όλα εγώ θα τα σκέφτομαι; Τόσους εμπειρογνώμονες έχουν στα γραφεία τους ο Γεωργιάδης κι ο Γεραπετρίτης, ένας δεν βρέθηκε να τους προτείνει κάτι δημιουργικό; Κι αναρωτιέται έπειτα ο κόσμος, γιατί πάμε κατά διαόλου…

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…