Pasokisation: Τι σημαίνει ο νεολογισμός που δημιουργήθηκε στη γαλλική γλώσσα προς τιμήν του…Βαγγέλη

Με μία ακόμη λέξη ελληνικής προέλευσης εμπλουτίστηκε το γαλλικό λεξιλόγιο: Pasokisation δηλαδή «πασοκοποίηση». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ, ο οποίος μετά…

newego large t 1101 54066739 type12128

Με μία ακόμη λέξη ελληνικής προέλευσης εμπλουτίστηκε το γαλλικό λεξιλόγιο: Pasokisation δηλαδή «πασοκοποίηση». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση θεωρείται ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Les echos» ότι το σοσιαλιστικό κόμμα «βαδίζει στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ» και κατηγόρησε τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Μανουέλ Βαλς για «Pasokisation». Στα γαλλικά MME έχει γίνει πλέον συνώνυμο της μεγάλη στροφής προς τα δεξιά (που έκανε το ΠΑΣΟΚ) και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εκλογική «εξαύλωση» ενός κόμματος. 

Οι δηλώσεις του Αρ. Μοντεμπούργκ προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις μελών της γαλλικής κυβέρνησης. «Ε, όχι και να μας κατηγορεί ότι έχουμε προσβληθεί από Pasokisation», διαμαρτυρήθηκε υπουργός της κυβέρνησης Βαλς σε συζήτηση στο ενημερωτικό κανάλι LCI. Οπότε ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ρώτησε: «Μα τι είναι το Pasok;». 

Για να δεχθεί την ακόλουθη απάντηση από τη δημοσιογράφο που διηύθυνε τη συζήτηση: «Είναι ένα κόμμα που δεν υπάρχει πια»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…