ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρώτος «στόχος» του Ανδρουλάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στη σκιά της απόφασής του να αφήσει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποτελέσει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, θέτοντας ως κεντρικό αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στη σκιά της απόφασής του να αφήσει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κράτησε την έδρα του στην Α’ Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης έδωσε το παρών στην ομιλία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη», συνεχίζοντας να θέτει ως κεντρικό αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ξανά ότι «ο γαλάζιος χάρτης δεν είναι προϊόν της προσφοράς της ΝΔ στον ελληνικό λαό αλλά αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, χρυσού χορηγού της ΝΔ». Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια εποχή που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, που βάφτισε επιτελικό κράτος μια παρέα στο Μαξίμου που μεγιστοποίησε τα κέρδη των λίγων εις βάρος των πολλών, αδιαφορώντας για τα αδιέξοδα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Στην προσπάθεια του να κατευνάσει το αρνητικό κλίμα στην προοπτική συνεργασίας με την ΝΔ, θόλωσε τα νερά στρέφοντας τα πυρά του στην μέχρι πρότινος κυβέρνηση, αναφέροντας ότι με τα αποτελέσματα των εκλογών δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας αποκλείοντας κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε χρειάζεται μία γνήσια προοδευτική αξιόπιστη δύναμη η χώρα που θα σταματήσει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν και πια η κοινωνία έχει εμπειρία. Η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει τί έρχεται με τις πολιτικές της, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν που από τη δήθεν «θωρακισμένη οικονομία» φτάσαμε στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009. Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και τα εκάστοτε συμφέροντα που τη στηρίζουν επενδύουν σε μία τοξική αντιπολίτευση. Θα βρουν όμως απέναντί τους ένα θεσμικό, προοδευτικό προγραμματικό ΠΑΣΟΚ».

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε σήμερα ότι το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει την ίδια ώρα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στους νέους βουλευτές του κόμματος και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

«Ίδιο λεξιλόγιο, ίδια στείρα αντιπολίτευση του «όχι σε όλα και ναι στο τίποτα», ίδια επικίνδυνη επιπολαιότητα με μη κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, ίδιο έλλειμμα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ.Σκέρτσος.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζει ότι «αναγκαζόμαστε να πάμε σε δεύτερες εκλογές -λόγω της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ- για να υπάρξει κυβέρνηση. Όχι για να λύσει τα προβλήματά της η αντιπολίτευση και το κομματικό σύστημα».

«Οι πολίτες που αγαπούν την ευθύνη και επιζητούν μια ισχυρή Ελλάδα θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει την πατρίδα μας σταθερά, τολμηρά, μπροστά», καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος.

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…