Newsroom

Newsroom

ΚΙΝΑΛ: Η ώρα της εκλογής για νέο Πρόεδρο

Απόψε λίγο μετά τις 7 μ.μ., οπότε και κλείνουν οι κάλπες, μαζί με το ζευγάρι που θα διεκδικήσει την ηγεσία την επόμενη Κυριακή θα διαφανεί και η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διεξάγονται σήμερα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα κι εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, δηλαδή κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (το 50% +1 των ψήφων), αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες. Τη δεύτερη Κυριακή κερδίζει όποιος εξασφαλίσει τη σχετική πλειοψηφία, δηλαδή όποιος είναι πρώτος σε ψήφους.

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι (με αλφαβητική σειρά):

-Νίκος Ανδρουλάκης
-Παύλος Γερουλάνος
-Χάρης Καστανίδης
-Ανδρέας Λοβέρδος
-Γιώργος Παπανδρέου
-Παύλος Χρηστίδης

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεωτεροι , π.χ 16ρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Η επόμενη μέρα

Το ποια θα είναι η κατάσταση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετά την ολοκλήρωση των εκλογών είναι ένα κεντρικό ζήτημα, που ενδεχομένως να μεταφραστεί σε πρόβλημα συνοχής, ανάλογα με τον νικητή.

Δεδομένου ότι οι υποψηφιότητες είναι έξι, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει νικητής από τη σημερινή πρώτη Κυριακή και γι’ αυτό οι τρεις βασικοί ανταγωνιστές για τα ηνία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, εξαρχής προσάρμοσαν τη στρατηγική τους εν μέρει και με το βλέμμα στον β’ γύρο. Εφόσον έρθουν έτσι τα πράγματα, στην εβδομάδα που ακολουθεί οι δύο φιναλίστ θα αφιερώσουν την τακτική τους στην προσέγγιση των τεσσάρων συνυποψηφίων τους που δεν προχώρησαν και, κυρίως, στα στρατόπεδα των στελεχών και υποστηρικτών τους.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…