"Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία", άκουσες Βαγγέλη τί λέει ο Μωραΐτης;

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συνέντευξη “βόμβα” του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, Θάνου Μωραίτη, για τις ημέρες…

venizelos 62

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συνέντευξη “βόμβα” του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, Θάνου Μωραίτη, για τις ημέρες και…έργα, μεταξύ άλλων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και απόλυτο στήριγμα της πολιτικής Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει διστάσει και στο παρελθόν να βρεθεί απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγκαλώντας τον πρόεδρο του Κινήματος για τις στρατηγικές επιλογές του και αμφισβητώντας το ηγετικό imperium του, σημειώνει με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία, και προαναγγέλλει εξελίξεις. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που παραχώρησε σήμερα ο Θάνος Μωραίτης τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος ενός κομματιδίου με μανία κυβερνητισμού που κάθε φορά θα γίνεται δεκανίκι».


Ο ίδιος επαναδιατυπώνει την ανάγκη νέας ηγεσίας, κάνει λόγο για «ΠΑΣΟΚ διαδρόμων» που ηττάται, ενώ εκφράζει την άποψή του αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής του πάλαι ποτέ Κινήματος στο κυβερνητικό σχήμα: “Δεν είναι ώρα για τακτοποίηση φιλοδοξιών. Κανείς δεν πρέπει να σιωπήσει. Όποιοι σκέφτονται κοινή κάθοδο με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, για να διασωθούν πολιτικά, ας το ξεχάσουν”, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Θάνου Μωραϊτη. 


Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μωραΐτη:

• «Η παράταξη είναι ζωντανή.  Τελειώνει αν σιωπήσουμε και συμβιβαστούμε».

• «Δεν συμβιβάζομαι με μια νοοτροπία πολίτικης μοιρολατρίας η οποία αποδέχεται με μακαριότητα την καταστροφή».

• «Δεν αποδέχομαι την λογική ότι μια ιστορική παράταξη ξεκινά κάθε φορά από το μηδέν. Κανένας δεν μπορεί να μηδενίζει την ιστορία και τις παρακαταθήκες  μιας παράταξης. Όλοι μας είμαστε εδώ γιατί υπήρξαν κάποιοι άλλοι πριν».

• «Θριαμβολογίες εκτός τόπου και χρόνου αποτελούν προσβολή στην ιστορία και στην προοπτική της παράταξης».

• «Υπάρχει ένας εθισμός στην λογική ενός όλο και πιο μικρού ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορεί να κουμαντάρεται εύκολα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε κάποιους διαδρόμους. Έξω από τους τέσσερις τοίχους, στην κοινωνία, στους κοινωνικούς εταίρους, στην αυτοδιοίκηση, η παράταξη καταγράφει νίκες».

• «Δεν μας ταιριάζει ένα κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, δεκανίκι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες και αγώνα. Ας λένε κάποιοι ότι υπάρχει απλά διαπραγμάτευση σε συνθήκες διάλυσης».

• «Η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης ξεκίνησε. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει και να κρυφτεί από τις ευθύνες του».

• «Δεν υπερασπίζεται κανένας την παράταξη σιωπώντας ή απλά ψιθυρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί. Υπερασπιζόμαστε την παράταξη μιλώντας όλοι, ανοιχτά».

• «Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές για την παράταξη δεν είναι η ώρα να μετρηθούν ισορροπίες, να ζυγιστούν καρέκλες και να «τακτοποιηθούν» φιλοδοξίες».

•  «Αν ορισμένοι επιθυμούν εκλογική συμπόρευση με τη ΝΔ να το ξεχάσουν».

• «Δεν ήταν μονόδρομος να αφεθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια ατελείωτη ιδεολογική σύγχυση και μια τρικυμία τακτικισμών».

• «Η αλλαγή πολιτικής πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο, με νέα προγραμματική  συμφωνία, όχι να μείνει άδειο μετεκλογικό κουφάρι».

• «Παλεύουμε για μια παράταξη που θα καταστεί ο κυρίαρχος πόλος, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, παλιές αλλά και νέες. Χρειάζεται νέα ηγεσία που θα ενώνει και θα διευρύνει δυνάμεις».

• «Είμαι ανοιχτά υπέρ της σύγκλισης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς».

• «Θα παλέψουμε για τις συγκλίσεις  που θα οδηγήσουν σε μια νέα, πλατιά, μεταρρυθμιστική, προοδευτική συμμαχία. Σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, αξιόπιστες πολιτικές κινήσεις. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό διακύβευμα από το να ανακυκλώνονται φίλοι, κολλητοί, γυρολόγοι και πολιτικές κινήσεις – περίπτερα».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…