"Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία", άκουσες Βαγγέλη τί λέει ο Μωραΐτης;

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συνέντευξη “βόμβα” του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, Θάνου Μωραίτη, για τις ημέρες…

venizelos 62

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συνέντευξη “βόμβα” του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, Θάνου Μωραίτη, για τις ημέρες και…έργα, μεταξύ άλλων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και απόλυτο στήριγμα της πολιτικής Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει διστάσει και στο παρελθόν να βρεθεί απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγκαλώντας τον πρόεδρο του Κινήματος για τις στρατηγικές επιλογές του και αμφισβητώντας το ηγετικό imperium του, σημειώνει με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία, και προαναγγέλλει εξελίξεις. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που παραχώρησε σήμερα ο Θάνος Μωραίτης τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος ενός κομματιδίου με μανία κυβερνητισμού που κάθε φορά θα γίνεται δεκανίκι».


Ο ίδιος επαναδιατυπώνει την ανάγκη νέας ηγεσίας, κάνει λόγο για «ΠΑΣΟΚ διαδρόμων» που ηττάται, ενώ εκφράζει την άποψή του αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής του πάλαι ποτέ Κινήματος στο κυβερνητικό σχήμα: “Δεν είναι ώρα για τακτοποίηση φιλοδοξιών. Κανείς δεν πρέπει να σιωπήσει. Όποιοι σκέφτονται κοινή κάθοδο με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, για να διασωθούν πολιτικά, ας το ξεχάσουν”, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Θάνου Μωραϊτη. 


Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μωραΐτη:

• «Η παράταξη είναι ζωντανή.  Τελειώνει αν σιωπήσουμε και συμβιβαστούμε».

• «Δεν συμβιβάζομαι με μια νοοτροπία πολίτικης μοιρολατρίας η οποία αποδέχεται με μακαριότητα την καταστροφή».

• «Δεν αποδέχομαι την λογική ότι μια ιστορική παράταξη ξεκινά κάθε φορά από το μηδέν. Κανένας δεν μπορεί να μηδενίζει την ιστορία και τις παρακαταθήκες  μιας παράταξης. Όλοι μας είμαστε εδώ γιατί υπήρξαν κάποιοι άλλοι πριν».

• «Θριαμβολογίες εκτός τόπου και χρόνου αποτελούν προσβολή στην ιστορία και στην προοπτική της παράταξης».

• «Υπάρχει ένας εθισμός στην λογική ενός όλο και πιο μικρού ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορεί να κουμαντάρεται εύκολα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε κάποιους διαδρόμους. Έξω από τους τέσσερις τοίχους, στην κοινωνία, στους κοινωνικούς εταίρους, στην αυτοδιοίκηση, η παράταξη καταγράφει νίκες».

• «Δεν μας ταιριάζει ένα κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, δεκανίκι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες και αγώνα. Ας λένε κάποιοι ότι υπάρχει απλά διαπραγμάτευση σε συνθήκες διάλυσης».

• «Η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης ξεκίνησε. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει και να κρυφτεί από τις ευθύνες του».

• «Δεν υπερασπίζεται κανένας την παράταξη σιωπώντας ή απλά ψιθυρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί. Υπερασπιζόμαστε την παράταξη μιλώντας όλοι, ανοιχτά».

• «Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές για την παράταξη δεν είναι η ώρα να μετρηθούν ισορροπίες, να ζυγιστούν καρέκλες και να «τακτοποιηθούν» φιλοδοξίες».

•  «Αν ορισμένοι επιθυμούν εκλογική συμπόρευση με τη ΝΔ να το ξεχάσουν».

• «Δεν ήταν μονόδρομος να αφεθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια ατελείωτη ιδεολογική σύγχυση και μια τρικυμία τακτικισμών».

• «Η αλλαγή πολιτικής πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο, με νέα προγραμματική  συμφωνία, όχι να μείνει άδειο μετεκλογικό κουφάρι».

• «Παλεύουμε για μια παράταξη που θα καταστεί ο κυρίαρχος πόλος, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, παλιές αλλά και νέες. Χρειάζεται νέα ηγεσία που θα ενώνει και θα διευρύνει δυνάμεις».

• «Είμαι ανοιχτά υπέρ της σύγκλισης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς».

• «Θα παλέψουμε για τις συγκλίσεις  που θα οδηγήσουν σε μια νέα, πλατιά, μεταρρυθμιστική, προοδευτική συμμαχία. Σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, αξιόπιστες πολιτικές κινήσεις. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό διακύβευμα από το να ανακυκλώνονται φίλοι, κολλητοί, γυρολόγοι και πολιτικές κινήσεις – περίπτερα».

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

5e302fc5825e631ef2359532 1024x651 1

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

«Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του "επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το…

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

5602977

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

Τους πάντες έχει συγκλονίσει το περιστατικό με ένα 2χρονο κοριτσάκι που κάηκε και δίνει μάχη…

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

puppy 1047521 1280

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

«Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν…