ΠΑΣΟΚ για Κάννες: Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση κάποια στιγμή θα αναφερθούν στα πραγματικά περιστατικά

cover
NewsRoom 13/05/2014 | 00:07

Χωρίς να αναφέρεται στην εμπλοκή του κ. Βενιζέλου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε για το δημοσίευμα των Financial Times πως "όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο στα πραγματικά περιστατικά".

Επιπλέον, επισημαίνει πως σημασία έχει ότι μετά τις Κάννες "η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και οδήγησε με δική της πρωτοβουλία στην ευρύτερη συνεργασία της κυβέρνησης Παπαδήμου που εξειδίκευσε και εφάρμοσε μέχρι τις 9 Μαρτίου 2012 τα όσα είχαν επί της αρχής συμφωνηθεί και αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26/27 Οκτωβρίου 2011". 

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης σε παρέμβασή του αναφέρει: "Τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα το 2011, είναι πρωτοφανή και αποτελούν μια ευθεία εξωτερική παρέμβαση να ανατραπεί μια εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Παπανδρεου. Είναι ηθικά και πολιτικά αναγκαίο να μας πουν, αυτοί που φέρονται ότι έκαναν τις μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Μπαρόζο, τι συζήτησαν, τι συμφώνησαν και αν όλα αυτά αληθεύουν"