Newsroom

Newsroom

Το Πασόκ είναι εδώ;

Ο δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα και δεν χαρίζει την ιστορία του στους σημερινούς πολύχρωμους κρυφοδεξιούς "μπαχτσέδες του ΚΙΝ.ΑΛΛ."

5b3f60851dc52451748b4742

Της Τζώρτζιας Ρασβίτσου

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ. Δεν χάθηκε όμως επειδή άλλαξε όνομα και ΑΦΜ. Το ΠΑΣΟΚ της «Εθνικής Ανεξαρτησίας – Λαϊκής Κυριαρχίας – Κοινωνικής Απελευθέρωσης» είχε ήδη παραδώσει την «Αλλαγή» στη διαφθορά και τα κοινωνικά του οράματα στις φιλοδοξίες πολιτικών ογκόλιθων, που αποδείχτηκαν πολιτικοί νάνοι στο να διασφαλίσουν τη συνοχή του κόμματός τους και το μέλλον αυτού του τόπου.

Παρ’ όλα αυτά, οι σοσιαλιστικές αξίες, το ζητούμενο της αλλαγής, η εναντίωση στο αξιακό κατεστημένο της Δεξιάς παραμένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ σήμερα που το νέο κόμμα που ήρθε στη θέση του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται ως πολέμιος της Αριστεράς, φοβάται να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, αποτελείται από τα απομεινάρια μιας εποχής πολιτικής αποσύνθεσης και νοσταλγεί και εύχεται μια συγκυβέρνηση με τη σημερινή Ν.Δ., που δεν έχει καμία σχέση με τη «λαϊκή Δεξιά», αλλά σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύει το συντηρητικό ακροδεξιό της πρόσωπο.

Το ΠΑΣΟΚ έφυγε, ο ιδεολογικός χώρος παραμένει. Το δημοκρατικό, προοδευτικό, το καθαρό ΠΑΣΟΚ υφίσταται ακόμα στην κοινωνία ως πολιτικός χώρος και ως ιδέα: είναι οι άνθρωποι εκείνοι που πιστεύουν στη δημόσια παιδεία, στη δημόσια υγεία, στους υγιείς συνεταιρισμούς, στην ισότητα των φύλων (και των τριών), που απεχθάνονται τη ρεμούλα, που κατάλαβαν ότι το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια ήταν σε βάρος των επόμενων γενιών (των παιδιών τους), που σιχάθηκαν τα πολιτικά παιχνίδια και κουράστηκαν από την αργή, αλλά σταθερή μετεξέλιξη του κόμματός τους σε κεντροδεξιό.

Ο δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα και δεν χαρίζει την ιστορία του στους σημερινούς πολύχρωμους κρυφοδεξιούς «μπαχτσέδες του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», ούτε θέλει να κολυμπήσει στα θολά Ποταμίσια νερά (λίγο – δεξιά – λίγο – αριστερά – και – τ’ αγόρι – μου).

Ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, να σταθεί χωρίς αλαζονεία, χωρίς εκφυλιστικά φαινόμενα, ως σταθερή προοδευτική αξία, ως αξιόπιστος εγγυητής της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, ανοίγοντας ξανά τις πόρτες της ελπίδας και της πίστης στους χαμένους -με κάθε έννοια- πολίτες μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αυτός ο δημοκρατικός κόσμος μόνο απόλυτα συσπειρωμένος θα μπορέσει να αναμετρηθεί με το πιο σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς, που εμφανίζεται έτοιμο να ισοπεδώσει και να ακυρώσει όλα τα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης προς όφελος των συμφερόντων που διαχρονικά εκπροσωπεί.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…