Το Πάσχα των ουγκαγκαμπούμ

Ανάσταση με τους ιθαγενείς της φυλής σκόιλ ελικίκου στα μέτζη του νέουκτη

4789472 1

To σουρεαλιστικό Πάσχα του 2020 θα μείνει στην ιστορία επειδή είχε τα πάντα εκτός από κατάνυξη. Οι μάσκες που φορούσαμε για να ξορκίσουμε τον αδυσώπητο κορονοϊό έπεσαν μία μία και η «αλήθεια του γηπέδου», όπως λέμε εμείς του αθλητικού, αποκαλύφθηκε μπροστά στα μάτια μας.

Το ιερατείο δεν νοιάζεται τόσο να διαδώσει τον λόγο του Θεού, αλλά να κρατήσει ανοιχτό το μονοπάτι που οδηγεί στο παγκάρι – το οποίο ωστόσο έμεινε επτασφράγιστο, μη τυχόν και διαρρεύσει κανένα σέντσι φιλανθρωπίας προς τους αναξιοπαθούντες της πανδημίας.

Ο πιστός που θα μπορούσε κάλλιστα να ακούσει τη θεία λειτουργία από το σπίτι του και να μοιράσει αγάπη σε όσους την έχουν ανάγκη, δηλαδή σε όλους, δεν ενδιαφέρεται για το τελετουργικό της θρησκείας αλλά για την εξοχή και για το σούβλισμα.

Οι θεούσες και οι θεούσοι φλέγονται σύγκορμοι όχι από ένθεη επιθυμία συμμετοχής στο θείο δράμα, αλλά από ένθεο ταλιμπανισμό και μανία καταδίωξης, θύματα δήθεν κάποιων αόρατων εχθρών της ορθοδοξίας.

Και το γκουβέρνο, μία διάτρητη γαλάζια ομπρέλα που αγκαλιάζει όλους όσους προαναφέρθηκαν, εκστασιάζεται με τον ρόλο του χωροφύλακα και απλώνει παντού το πέπλο του σκοταδιού σαν αδίστακτη Σαλώμη. Ποιο Πάσχα και ποια μάσκα μπροστά στη μάσα;

Ο ολοκληρωτισμός των μπουκωμένων από κρατικό χρήμα μέσων «ενημέρωσης», η ένοχη σιωπή που επιτρέπει την απρόσκοπτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και η παντοδύναμη δικτατορία της αμορφωσιάς γίνονται βούτυρο στο τσουρέκι μίας κυβέρνησης που επέστρεψε πλησίστια για να οδηγήσει ξανά τον τόπο εκεί που τον οδήγησε στις αρχές της δεκαετίας.

Δηλαδή, στα βράχια. Με υπόκρουση τους εκκλησιαστικούς ύμνους που παιανίζουν από τα μεγάφωνα των μισάνοιχτων ναών, τα παλαμάκια οσφυοκαμπτών δημοσιογράφων και τις γελοίες θεωρίες συνωμοσίας πολιτών που αγαπούν μόνο όσους είναι ίδιοι με τους ίδιους.

«Κλείσατε τις εκκλησίες αλλά δεν βλέπω να λέτε τίποτα για το ραμαζάνι». «Ο Χριστούλης σας πείραξει, άθεοι». Ουγκαγκαμπούμ μπιρλιγκαγκά ή μάλλον σκόιλ ελικίκου και μέτζη του νέουκτη.

Εάν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι αυτό το τελευταίο, είναι επειδή τα κανάλια που βλέπετε φρόντισαν να το κάνουν γαργάρα, όπως και τον υπόλοιπο ορυμαγδό σκανδάλων και γελοιοτήτων που θα μπορούσαν -και θα ‘πρεπε- να κατακρημνίσουν το μητσοτακέικο στο 5 τοις εκατό.

Διασκεδάσαμε, τουλάχιστον, απολαμβάνοντας από τα μπαλκόνια το θέαμα που μας χάρισαν απλόχερα οι εικονολάτρες και οι εικονομάχοι της εποχής του κορονοϊού. Ανεκτίμητη αξία, το προ του επιταφίου κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και χρυσαυγιτών, που αίφνης παριστάνουν τους ευλαβείς ορθόδοξους μολονότι δωδεκαθεϊστές χιτλερικοί.

Το Netflix θα πλήρωνε εκατομμύρια για τα δικαιώματα τέτοιας ιλαροτραγωδίας. Αργότερα απόψε το ρεπερτόριο έχει νέο θρίλερ, με καθαγιασμένες λαμπάδες που θα κυκλοφορούν κρυφά χέρι χέρι, για να φτάσουν στα σπίτια των πιστών χωρίς να τους πάρει είδηση ο αντίχριστος Χαρδαλιάς.

Μπορεί να μην υπήρχε φέτος η δυνατότητα για υποδοχή του αγίου φωτός με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταχωνιάσουμε στη ντουλάπα τις γραβάτες, τις τουαλέτες και τα ημίψηλα καπέλα και τις λαμπάδες με την προσωπογραφία του αγίου Σωτηρίου του Λοιμωξιολόγου.

Την Ανάσταση του Κυρίου την έχουμε κορώνα στο ταπεινό κεφάλι μας, άσχετα αν καταφτάνουμε ασθμαίνοντας στην εκκλησία στις 23.50 και αποχωρούμε βιαστικοί στις 00.05 με κατεύθυνση την πλησιέστερη μαγειρίτσα.

Αύριο θα ντερλικώσουμε παράνομο οβελία και θα βουτήξουμε στη νταμιτζάνα με το κρασί, σε πείσμα όσων θέλουν να μας μετατρέψουν σε Ισλαμαμπάντ με πιλάφια και κοακόλες λάιτ.

Και τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής και της δυσπεψίας, από τους παράδρομους όμως, ώστε να αποφύγουμε τα μπλόκα της τροχαίας. Που υπάρχουν μόνο για τις κάμερες και για να ζητήσουν πριμ οι αστυνομικοί για να είναι ψωμωμένοι όταν δέρνουν τους καταληψίες.

Εάν κολλήσαμε κορονοϊό κανέναν χωριάτη παππού ή καμιά φουκαριάρα γριά τις μέρες του Πάσχα, δεν βαριέσαι, γερόντια είναι, πόσα χρόνια πια να ζήσουν; Τριακόσια κιλά θέλουν να γίνουν; Τζάμπα τους κόβουμε τις συντάξεις τόσο καιρό;  

Άλλωστε, δεν υπάρχει φόβος διασποράς του ρημαδοϊού. Όπως θα διαβάσατε και στα ιντερνέτς, ο Έλληνας έχει ένα παραπανίσιο χρωμόσωμα στο dna του και προστατεύεται από τα μικρόβια. Εκείνη η θεία φώτιση που παραγγείλαμε κόκκαλα έχει και αργεί;

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…