ΣΓ

Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πάσχα με 1.000 πιστούς σε κινηματογράφο

Στην εποχή του κορoνοϊού οι λειτουργίες με πλήθος πιστών φαντάζουν αδιανόητες. Ο δήμος Ντίσελντορφ θα πραγματοποιήσει ωστόσο αναστάσιμες λειτουργίες σε drive-in κινηματογράφο για 500 οχήματα παρουσία εκατοντάδων πιστών.

AP 20101390921177

Για τους Χριστιανούς παντού στο κόσμο το Πάσχα είναι λόγω της Ανάστασης η κορυφαία γιορτή του χρόνου. Σε καιρούς πανδημίας όμως οι εκκλησίες και στη Γερμανία θα παραμείνουν κλειστές την πασχαλινή περίοδο. Οι περισσότεροι πιστοί στη Γερμανία παρακολουθούν ήδη τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την τηλεόραση.

Λόγω κορονοϊού οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν προγραμματίσει τη ζωντανή μετάδοση πολύ περισσότερων λειτουργιών από άλλες χρονιές, είτε από σχεδόν άδειες εκκλησίες, είτε ακόμα και από τηλεοπτικά στούντιο, εφαρμόζοντας όλα τα προληπτικά εκκλησιαστικές μέτρα και τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Ας σημειωθεί ότι το Πάσχα των Δυτικών γιορτάζεται φέτος στις 12 Απριλίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το ορθόδοξο.

Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει σε ολόκληρη τη Γερμανία μία και μόνη εξαίρεση ως προς τις λειτουργίες του Πάσχα με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ντίσελντορφ Τόμας Γκέιζελ θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας σε ένα μεγάλο drive-in κινηματογράφο δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο της πόλης τρεις πασχαλινές λειτουργίες. Από κοινού με εκπροσώπους της Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας ο δήμαρχος Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα τελεστεί κοινή λειτουργία καθολικών και ευαγγελικών, την Κυριακή του Πάσχα μια καθολική και τη Δευτέρα του Πάσχα μια προτεσταντική λειτουργία.

Σκανάρισμα εισιτηρίου πίσω απ’ το κλειστό τζάμι

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μπροστά στη γιγαντοοθόνη του drive-in σινεμά, το οποίο χωρά μέχρι 500 οχήματα, θα στηθεί μια μεγάλη σκηνή στην οποία θα τοποθετηθεί Αγία Τράπεζα. Οι πιστοί θα παρακολουθούν τη λειτουργία, διάρκειας περίπου μιας ώρας, από τα αυτοκίνητά τους και ο ήχος θα μεταδίδεται σε συγκεκριμένη συχνότητα στο ραδιόφωνο του οχήματος. Όπως ανακοινώθηκε τα εισιτήρια για τις πασχαλινές λειτουργίες διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.autokino-duesseldorf.de

Οι υγειονομικοί κανόνες θα είναι αυστηροί, διαβεβαιώνει ο δήμος Ντίσελντορφ. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στις θέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί. Σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι και δύο ενήλικοι, καθώς και τα παιδιά τους έως 14 ετών. Το εισιτήριο θα σκανάρεται κατά την είσοδο των οχημάτων πίσω από το κλειστό τζάμι. Οι διοργανωτές των λειτουργιών ανακοίνωσαν ότι δε θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες ακόμα κι αν είναι κάτοχοι εισιτηρίων. Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, για να πάνε πχ στην τουαλέτα. Το προσωπικό έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι θα τηρούνται και σε αυτή την περίπτωση οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

Πηγή: Deutsche Welle με πληροφορίες από DPA, KNA, RP Online

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ