"Παρών" στη διαδικασία, "απών" απ’ την ουσία ο Λεβέντης

Ο άνθρωπος που προσπαθούσε για δεκαετίες να μπει στο Κοινοβούλιο για να αναδείξει τις παθογένειες του σαθρού πολιτικού συστήματος, φαίνεται πως και ο ίδιος τελικά επιλέγει με μεθοδικότητα και συνέπεια τη δίοδο των μικροπολιτικών τακτικισμών και τεχνασμάτων.

574599881dc5247c2c8b4679

Και αυτό γιατί σε κρίσιμες ψηφοφορίες όπως η σημερινή, που η κυβέρνηση επαναδιατυπώνει, διορθώνει και αυστηροποιεί τη διάταξη για τις offshore, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προτιμά με πρόσχημα την κυβερνητική εκδικητικότητα να ψηφίσει για δεύτερη φορά «παρών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε τη διάταξη για τις offshore που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα πολιτικά πρόσωπα και οι συγγενείς τους δεν θα μπορούν όχι μόνο να συμμετέχουν σε εξωχώρια εταιρία αλλά ούτε να κατέχουν μετοχές εταιρίας με έδρα στο εξωτερικό, εκδικητική.

Ανέφερε ότι η νέα διάταξη φωτογραφίζει την οικογένεια Μητσοτάκη, πράγμα το οποίο χαρακτήρισε μη ηθικό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικρότητα. Όπως είπε: «Δεν είναι ωραίο να περνούν από τη Βουλή εκδικητικοί νόμοι. Δεν είναι συνταγή να κάνετε φωτογραφικές διατάξεις για τους αντιπάλους σας».

Δηλαδή, ο κ. Λεβέντης διαδραμάτισε το ρόλο του άτυπου συνηγόρου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αν και δύο 24ωρα ζητούσε -εκτός από εξηγήσεις- τη διόρθωση αυτής της διάταξης, στην εν λόγω συζήτηση αποφάσισε να απέχει όχι μόνο αυτός, αλλά ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιοσημείωτο δε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως ο προηγούμενος νόμος για τις offshore ήταν επαρκής και κάλεσε την κυβέρνηση να φερθεί σοβαρά και να παρουσιάσει στοιχεία και ονόματα που αποδεικνύουν ότι ήταν ανεπαρκής. Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι γιατί και τότε ο κ. Λεβέντης ψήφισε «παρών»;

Εκτός λοιπόν από τους εκατοντάδες πολιτικούς χρησμούς περί εκλογών και πτώσης της κυβέρνησης ως άλλος Τειρεσίας, συνυπολογίζοντας το πόσες φορές έχει επισημάνει την ανάγκη για οικουμενική, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποφεύγει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για ζητήματα που αναδεικνύουν την ουσία.

Οπότε, ο Βασίλης Λεβέντης που ανέλαβε αυτόκλητα το ρόλο του «εξυγιαντή» του πολιτικού στερεώματος -με βάση όσα δήλωνε πριν την είσοδό του στη Βουλή- μοιάζει να πατά σε δυο βάρκες, θέλοντας να αποφύγει την πολιτική φθορά που ενδεχομένως να έχουν οι συγκεκριμένες και όχι ασαφείς επιλογές.

Μόνο που καμιά φορά όποιος πατά σε δυο βάρκες, πέφτει και στη θάλασσα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…