Πάρτι στο Twitter για τις γκάφες ολκής Μπακογιάννη: Αειθαλή ζώα τα πλατάνια

Ξεχάστε όσα ξέρατε! Τα πλατάνια αποτελούν μέρος της αστικής πανίδας της Αττικής και είναι αειθαλή.

5396912

Στο δημοτικό μάθαμε για τη χλωρίδα και την πανίδα, στο μάθημα της Γεωγραφίας. Όπως φαίνεται όμως, ο κ. Μπακογιάννης δεν παρακολουθούσε συστηματικά το μάθημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, για να δικαιολογήσει τη νέα σπατάλη δημόσιου χρήματος στον… βωμό του “Μεγάλου Περιπάτου”,  και τη δενδροφύτευση πλατάνων στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται να μπέρδεψε την πανίδα με τη χλωρίδα  -και όχι μόνο-  και προκάλεσε κύμα… γέλωτος και αντιδράσεων στο Twitter.

 Στην ερώτηση, “γιατί επελέγησαν τα πλατάνια που χρειάζονται πολύ νερό και μεγαλώνοντας οι ρίζες τους μπορεί να καταστρέψουν τα πεζοδρόμια” η απάντηση είναι η εξής: “Πλατάνια υπάρχουν και σήμερα στην Πανεπιστημίου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ αποτελούν μέρος της αστικής πανίδας της Αττικής. Τα πλατάνια είναι αειθαλή και καθώς είναι πλατύφυλλα προσφέρουν μεγάλη σκίαση”.

Απτόητος ο Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Οι φοίνικες θα φύγουν και θα μπουν πλατάνια
Ωστόσο, τα πλατάνια πρώτον -από όσο ξέρουμε- αποτελούν χλωρίδα και όχι πανίδα, η οποία περιλαμβάνει γάτες, σκύλους, περιστέρια και τα υπόλοιπα ζώα που συναντάμε στις πόλεις.

Ένα δεύτερο σημαντικό λάθος στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων είναι ότι ο πλάτανος δεν είναι αειθαλές, όπως αναγράφεται, αλλά φυλλοβόλο δέντρο. 

Τρίτο, προκαλούνται, επίσης ερωτηματικά από ειδικούς, εάν μπορεί ο πλάτανος να επιβιώσει σε αστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της Αθήνας, καθώς, εκτός από το είδος P. kerrii οι πλάτανοι συναντώνται στις όχθες ποταμών και γενικά σε υγροτόπους και τοποθεσίες όπου υπάρχει νερό. Βέβαια, μπορεί να φτιάξει ποτάμι ή και ακόμη και καταρράκτη στο τρίτο πλάνο του σχεδίου του. 

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ