Πάρτε και καμιά ομπρέλα μαζί σας, βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

cover
NewsRoom 07/11/2014 | 08:06

Όσοι είστε ακόμα στο σπίτι σας, πάρτε και μια ομπρέλα μαζί σας στη δουλειά γιατί ο καιρός χαλά από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως προβλέπει η ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι της Παρασκευής ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, καθώς και την Κρήτη.

Το Σάββατο προβλέπεται πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά σταδιακώς θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή, εξάλλου, είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.