Πάρος: Σκύλος πιάστηκε σε δόκανο – Κατάφερε να ξεφύγει αλλά θα ακρωτηριάσουν το πόδι του (Photos)

Σοβαρό κίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα κρύβουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στην παραλία…

skilos 4

Σοβαρό κίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα κρύβουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στην παραλία Σάντα Μαρία της Πάρου, που έχει χαρακτηρισθεί “natura”, κάποιοι έχουν βάλει…δόκανα για τα ζώα! 

Μάλιστα, ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες πιάστηκε σε ένα απο αυτά και τραυματίστηκε σοβαρά. Η οικογένεια που τον προσέχει τον έψαχνε τρείς μέρες και όταν το σκυλάκι εμφανίστηκε ήταν εξαντλημένο, με πολύ σοβαρό τραύμα στο πόδι του. Ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι είχε πιαστεί σε δόκανο και ότι ήταν θαύμα που ξέφυγε και επέζησε. 


Ο σκύλος ήταν τρείς μέρες στο λιοπύρι, χωρίς νερό και τροφή και προσπαθούσε να ξεφύγει. Τελικά έκοψε το σύρμα με τα δόντια του και γύρισε σπίτι, αλλά δυστυχώς ο κτηνίατρος δεν κατόρθωσε να σώσει το πόδι του άτυχου ζώου, που θα πρέπει να ακρωτηριαστεί. Σημειωτέον, πως όλα αυτά συνέβησαν σε κατοικημένη περιοχή, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και χαρακτηρισμένη δασική έκταση με σχίνα, που ζουν πληθυσμοί άγριων κουνελιών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, κυνηγοί του νησιού έχουν βάλει τα δόκανα για τα κουνέλια και σε ένα απο αυτά πιάστηκε ο σκύλος. Η εν λόγω έκταση εξάλλου στην Πάρο βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία της Σάντα Μαρία, που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες κάθε μέρα και στα σπίτια της περιοχής. 


Την ίδια ώρα, απουσία των…αρμόδιων αρχών, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τοποθετήσει δικές του πινακίδες που προειδοποιούν για τα δόκανα, καθώς εκτός του ότι είναι απαγορευμένα εργαλεία κυνηγιού λόγω της βαναυσότητας τους, είναι επικίνδυνα ακόμα και για τους ανθρώπους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…