Πάρος: Διαμαρτυρία κατά της Blue Star για τη δολοφονία του Αντώνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική 5λεπτη κατάληψη του «Blue Star» διοργανώνουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, μέσα στο λιμάνι της Πάρου, μια σειρά σωματεία και φορείς του νησιού με αφορμή τη δολοφονία στον απόπλου του «Blue Horizon» πριν λίγο καιρό.

Blue star

Η δράση οργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ, τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Καλλίερος», τον Προοδευτικό Σύλλογο Λευκιανών, την Ομάδα Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου (ΟΓΕ), την Κίνηση Πολιτών Πάρου και την Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου – Αντιπάρου.

Το κάλεσμα αναφέρει:

«Να αντιδράσουμε για την εγκληματική ενέργεια των συγκεκριμένων ατόμων προσωπικού, για την παντελή αδιαφορία της εταιρείας για τη ζωή μας, για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τη μη εφαρμογή των κανονισμών ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων. Για την ανοχή και την προσπάθεια κάλυψης της κυβέρνησης προς τις εταιρείες. Όλα αυτά μας εξοργίζουν, φανταστείτε ότι μπορεί να ήταν το δικό μας παιδί ή το εγγόνι μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι βιώνουμε και εμείς από το ακτοπλοϊκό μονοπώλιο της “BLUE STAR FERRIES” που ρυθμίζει τα δρομολόγια όπως την βολεύει ανά εποχή, τα πανάκριβα εισιτήρια που σου κάνουν απαγορευτικό το ταξίδι για τις ανάγκες σου, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας για επιβάτες και προσωπικό. Καλούμε τον Παριανό λαό με τα σωματεία συλλόγους και φορείς να διαμαρτυρηθεί και μαζί με όλους σε όλη την πατρίδα μας να απαιτήσουμε: Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα εδώ και τώρα. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, άτομα (προσωπικό), πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπουργείο. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες».

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…