"Όχι" από τον Σταύρο Δήμα εάν η εκλογή του γίνει και με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Με γραπτή ανακοίνωσή του πρίν λίγο ο Σταύρος Δήμας δήλωσε: «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ…

samaras dimas

Με γραπτή ανακοίνωσή του πρίν λίγο ο Σταύρος Δήμας δήλωσε: «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής». Αυτό κι ενώ η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για θετική ψήφο της πρός τον Σταύρο Δήμα, χαρακτηρίζοντάς τα γελοιότητες. Η όλη ιστορία φαίνεται πως έχει προβληματίσει το κυβερνών κόμμα της ΝΔ. Μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δήλωσε ότι θα ψηφίσει “παρών” μαζί και με άλλους βουλευτές εάν υπάρξει τέτοια κίνηση από την Χρυσή Αυγή, την περίπτωση αυτή επιβεβαίωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη. .

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», καθώς εάν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προέλθει από την πλευρά «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση» τότε ο Σταύρος Δήμας δεν θα έχει το  «κύρος που του αναλογεί» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που ήταν καλεσμένος στον ίδιο σταθμό, πάντως, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση η Χ.Α. να ψηφίσει Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωσή της.

Το πρωί είχε προκαλέσει αίσθηση η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα ψηφίσει “παρών”, εάν ο Σταύρος Δήμας ψηφιστεί και από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στην τρίτη ψηφοφορία.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ.«Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ…Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή…» δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι : «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας. Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας».

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας