Πάρνηθα: Το λάθος για τον Μητσοτάκη ήταν… ότι φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα 

Απαντήσεις προσπάθησε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και τον σάλο που ξέσπασε, δεχόμενος τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και του διεθνούς Τύπου με μέγαλα ΜΜΕ όπως το Politico να γράφουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έσπασε τα μέτρα του lockdown. 

5201000 1

Η βόλτα της περασμένης Κυριακής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα με ποδήλατο, οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν στη φωτογράφισή του με πολίτες αλλά και η απουσία μάσκας αποτέλεσαν, όπως αναμενόταν ένα από τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. 

Μετά την αποκάλυψη του Documento για την βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την φωτογράφισή του με πολίτες, ο δημοσιογράφος απύηθυνε στον πρωθυπουργό το ερώτημα, για το αν το περιστατικό έχει εκληφθεί από τον ίδιο ως λάθος και ως στιγμή στην οποία έδωσε το κακό παράδειγμα. 

Όπως αναμενόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέμεινε στην επιλογή του για τη βόλτα στην Πάρνηθα με ποδήλατο, αναφέροντας ότι «ήταν λάθος ότι δέχτηκα να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα, όχι λάθος διότι πήγα για ποδήλατο».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολίτες μέσω σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η άσκηση επιτρέπεται εντός Περιφερειακής Ενότητας».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «εκ των υστέρων προφανώς και θα φορούσα μάσκα την ώρα που ζήτησαν οι συμπολίτες μου να φωτογραφηθούμε».

Παράλληλα, πιστός στη λογική της ατομικής ευθύνης την οποία πετά προς τους πολίτες από την αρχή της πανδημίας, υποστήριξε ότι ο ίδιος κάνει την αυτοκριτική του και ζητά από του συμπολίτες του να αναλογιστούν τις στιγμές εκείνες της προσωπικής ανεμελιάς ότι μπορεί να έκαναν, ζημιά.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το περιστατικό διογκώθηκε και υποστήριξε ότι ο ίδιος τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να διαχωριστεί ο ίδιος από τον θεσμικό του ρόλο ως πρωθυπουργού, και να προτάξει την επικοινωνιακή «ανθρωπιά» που συμβουλεύεται από το επιτελείο του, αναφέροντας ότι «ενοχλήθηκα προσωπικά που μια μικρή στιγμή ανεμελιάς ή αβλεψίας, διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό.» 

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το τί έχει πάει λάθος και η καραντίνα συνεχίζεται, ανέφερε ότι τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε. Αυτή είναι μια αντικειμενική διαπίστωση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να πάμε πίσω το άνοιγμα.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στην μη τήρηση των μέτρων, δηλώνοντας ότι «ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια που έπρεπε να τα ακολουθήσουμε όλοι. Κι όταν λέω όλοι δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι τελείως ειλικρινής μαζί σας, νομίζω ότι όλοι έχουμε περάσει στιγμές που μία μία μικρή ανεμελιά ενδεχομένως, να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και γι’ αυτό θα ζητήσω και τώρα ακόμα επειδή θα πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα κάποια στιγμή, πρέπει να κάνουμε τα απαιραίτητα, είναι γνωστά πια.»