The Trivialist

Το… παρκούρ των Καλικάτζαρων: Τι λέει η παράδοση για τα «χθόνια δαιμόνια» των Χριστουγέννων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του koutipandoras.gr με το The Trivialist, δημοσιεύουμε μια ακόμη ιστορία της δημοφιλούς σελίδας ιστορικού ενδιαφέροντος  

A00760.a

Κατά την ανίερη περίοδο των δώδεκα ημερών, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στα Θεοφάνεια, όπου τα νερά είναι αβάφτιστα, όπως λένε οι παραδόσεις, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! 

Διότι, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, βγαίνουν από τα έγκατα της γης, οι Καλικάντζαροι – εκείνα τα χθόνια δαιμονικά, που ζουν στον Άδη και που, όλο τον χρόνο, πριονίζουν τις ρίζες του δέντρου που συγκρατεί τη Γη!

Τα πλάσματα αυτά δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν μοντελάκια σωστά… Συνήθως είναι μικρόσωμα, έχουν σκούρο καψαλισμένο δέρμα, μαλλί φουλ κρεπαρισμένο, κατακόκκινα μάτια, τριχωτό πιγούνι, δόντια και νύχια πιθηκίσια, χέρια δασύτριχα και ντελικάτα γαϊδουρίσια πόδια! Φορούν κουρέλια, σκουφί από γουρουνότριχα και τσαρούχια ή παπουτσάκια από σκουριασμένο σίδερο! 

Τσιμπούν κάθε λιχουδιά του βάλτου και του χώματος, από ποντικάκια και σκουλίκια, μέχρι φίδια και βατράχους, δίχως να απαρνούνται, φυσικά, και κανένα #μελομακάρονο ή κουραμπιέ, που θα βρουν σε σπιτική πιατέλα! Επίσης, τρελαίνονται για χοιρομέρια και πικάντικα λουκάνικα!

Οι Καλικάντζαροι είναι πολύ επιτήδειοι στο παρκούρ! Πηδάνε από στέγη σε στέγη με τρομερή ευελιξία και, μόλις βρουν καμινάδα, τρυπώνουν στα σπίτια, μαγαρίζουν τα πάντα και πριονίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τους αρέσει να κρύβονται σε μύλους, σε γεφύρια και τρίστρατα των δρόμων. Αν τύχει και περάσετε από τα λημέρια τους, θα σας την πέσουν για να βασανίσουν την καλοκάγαθη ψυχούλα σας! 

Μάλιστα ειδικεύονται σε διάφορες μορφές μπούλινγκ. Ο Μαλαγάνας ξεγελά τα παιδάκια και τους αρπάζει τα γλυκά. Ο Τρικλοπόδης τρελαίνεται να μπερδεύει τα νήματα στο πλέξιμο της γιαγιάς. Ο Περίδρομος αρέσκεται να τρώει ό,τι βρει στα ντουλάπια του νοικοκυριού. Ο Κατσικοπόδαρος, όπου πάει, φέρνει γρουσουζιά! Τώρα μη σας πω τι κάνουν οι Μαλαπέρδας, Μαγάρας και Μαντρακούκος, γιατί θα γίνω αισχρός και δε θα το ήθελα! 

Για να αποφύγετε τα έξαλλα τελώνια, πείτε ένα «Πάτερ ημών», κραδαίνοντας έναν αναμμένο δαυλό και ραντίζοντάς τα με αγιασμό! Αν πάλι δε σας βρίσκονται όλα αυτά εύκαιρα, θα πρέπει να τους παραδοθείτε και, τότε, οι σατανάδες αυτοί θα σας βάλουν να χορέψετε μαζί τους μέχρι τελικής πτώσεως! 

Βρείτε τον The Trivialist στο Facebook και στο Instagram

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…