Παρίσταναν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και αποσπούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες

Συνελήφθησαν στο Παγκράτι μία 46χρονη και ένας 60χρονος, ενώ αναζητείται και ένας 54χρονος ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας, για απάτες…

sdoe 2

Συνελήφθησαν στο Παγκράτι μία 46χρονη και ένας 60χρονος, ενώ αναζητείται και ένας 54χρονος ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας, για απάτες και συνέργεια σε αυτές κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 54χρονος αναζητούμενος, εμφανιζόμενος σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα ύπαρξης καταγγελίας σε βάρος τους, τους έπειθε και κατέθεταν, σε τραπεζικό λογαριασμό της 46χρονης, χρηματικά ποσά προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε έλεγχος στην επιχείρησή τους.

Πρωινές ώρες της Τετάρτης η 46χρονη μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παγκράτι και προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού που παρέδωσε στον 60χρονο. Όπως εξακριβώθηκε, το ανωτέρω χρηματικό ποσό είχε κατατεθεί την προηγουμένη από ιδιοκτήτη καταστήματος, μετά από απαίτηση του 54χρονου προκειμένου να αποφύγει οικονομικό έλεγχο.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα έγγραφα στοιχεία. Όπως διαπιστώθηκε, από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε η 46χρονη, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν κατατεθεί διάφορα χρηματικά ποσά από πολλά άτομα, γεγονός που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, γι’ αυτό και εκτιμάται ότι τα θύματά τους πρέπει να εξίσου πολλά, αλλά ο ακριβής αριθμός θα διαπιστωθεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής πάντως, έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση, με αυτόν τον τρόπο τεσσάρων καταστηματαρχών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου και ως «εγκέφαλου» της σπείρας.

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…