Παρίσι: Σοκαριστικό βίντεο με πτώματα να κείτονται μπροστά στο Café Bonne Bière (σκληρές εικόνες)

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από έναν κάτοικο της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα και δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.

cover
NewsRoom 19/11/2015 | 21:00

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από έναν κάτοικο της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα και δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.

Στο βίντεο διακρίνονται οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων να κείτονται μπροστά από το Café Bonne Bière στο Παρίσι, εκτεθειμένες στα γεμάτα τρόμο και απόγνωση βλέμματα των περαστικών. Το βίντεο έλαβε χώρα λίγα δευτερόλεπτα αφότου οι τζιχαντιστές σκόρπισαν τον θάνατο τη νύχτα της Παρασκευής. 

Οι σκηνές καταγράφθηκαν μπροστά από έναν από τους υπαίθριους χώρους με τα τραπέζια των μπιστρό που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού - όπως επίσης το Σταντ ντε Φρανς στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας και ο συναυλιακός χώρος Μπατακλάν - που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 352, τρομοκρατικά χτυπήματα την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Επικρατεί μια περίεργη σιωπή που την διακόπτουν οι παρεμβάσεις του ερασιτέχνη εικονολήπτη. Ορισμένοι περαστικοί κοιτάζουν άφωνοι το σκηνικό ενώ άλλοι φωτογραφίζουν τα θύματα που κείτονται στο έδαφος. Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν παρεμβαίνει, με εξαίρεση έναν άνδρα που έχει γονατίσει δίπλα από ένα από τα θύματα. Ουδείς προσεγγίζει τους άλλους τρεις ανθρώπους που παραμένουν ακίνητοι, ενώ κανείς δεν τους προσφέρει βοήθεια ενώ κείτονται μεταξύ των τραπεζιών και των καρεκλών της καφετέριας.

Μία γυναίκα και η κόρη της που περνάνε από το σημείο με το σκούτερ τους δείχνουν αποσβολωμένες μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έχει εκτυλιχθεί στην καρδιά του Παρισιού. Ακούγονται άνθρωποι να διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν;» ή να λένε «πρόκειται για μακελειό». Ένα πέμπτο θύμα, το οποίο έχει καταρρεύσει στο έδαφος μπροστά από καθαριστήριο που βρίσκεται δίπλα στο καφέ, διακρίνεται για λίγο στις εικόνες, ενώ το έχουν περικυκλώσει περαστικοί που δεν κρύβουν τη νευρικότητά τους και μοιάζουν αδύναμοι να αντιδράσουν.
Στο 1.15 λεπτό του βίντεο αστυνομικός με πολιτικά ρούχα φθάνει πεζή και αρχίζει να απωθεί μακριά τους περίεργους.

Το βίντεο τραβήχτηκε «20 δευτερόλεπτα» αφότου έφυγαν με αυτοκίνητο οι δράστες, σύμφωνα με πρώην φωτογράφο, ιδιοκτήτη μιας γκαλερί κοντά στο κατάστημα. Έπειτα από «40 δευτερόλεπτα ακατάπαυστων» πυρών, ο ίδιος σκέφτηκε να πάρει μαζί του την φωτογραφική του μηχανή για να δει τι συνέβαινε. «Νόμιζα ότι πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο υπήρχαν νεκροί παντού, υπήρχαν πάρα πολλά θύματα για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών», περιέγραψε ο ίδιος, που προσθέτει ότι σε κάποια στιγμή είδε και έναν άλλο άνδρα νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο που πέρναγε από την οδό Φομπούργκ ντι Τέμπλ. Ένα σκηνικό που δεν κατέγραψε με την κάμερά του.

Προσοχή – σκληρές εικόνες