Παρέσυραν τα ρέματα τις ευθύνες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ; (βίντεο)

Μπορεί τα «μπουκωμένα» από διαφημίσεις της ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μέσα ενημέρωσης να ποιούν τη νήσσα, ωστόσο οι κάτοικοι της Βορειανατολικής Χαλκιδικής…

skouries 1

Μπορεί τα «μπουκωμένα» από διαφημίσεις της ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μέσα ενημέρωσης να ποιούν τη νήσσα, ωστόσο οι κάτοικοι της Βορειανατολικής Χαλκιδικής εξακολουθούν να αγωνίζονται και να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που τους ετοιμάζουν οι καναδοί χρυσοθήρες με τους εγχώριους συνεταίρους τους. Όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που αντλήσαμε από την ιστοσελίδα «antigold» και τον ιστότοπο «Χρυσές Αυτ-απάτες», τα αφρισμένα, σα μπουγάδα, ρέματα του Ασπρόλακκα και του Κοκκινόλακκα αποτελούν σοβαρή ένδειξη ότι τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας τα οποία διατείνεται η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πως τηρεί κατά γράμμα ίσως και να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Το πρώτο και μεγαλύτερο ρέμα, ο Ασπρόλακκας, πηγάζει από τις Σκουριές στον Κάκαβο και τροφοδοτεί τον υπόγειο υδροφορέα του κάμπου Κρυονερίου, από όπου υδρεύονται όλοι οι οικισμοί της «προ του Άθω» περιοχής και το Στρατώνι. Το νερό του Ασπρόλακκα είναι που πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ο Κοκκινόλακκας, με την κοίτη του βαμμένη κόκκινη από τα κόκκινα νερά των μεταλλείων, πηγάζει από την περιοχή των μεταλλείων Μαντέμ Λάκκου, πάνω από το Στρατώνι. Τα δυο ρέματα συμβάλουν, κυλούν μαζί κάτω από τη γέφυρα στην επαρχιακή οδού Στρατωνίου-Ιερισσού κι εκβάλλουν στον κόλπο της Ιερισσού.

Οι κάτοικοι ζητούν να προσδιοριστούν άμεσα οι πηγές της ρύπανσης από τις αρμόδιες αρχές και να εξεταστεί η πιθανή υπαιτιότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Αναρωτιούνται, μάλιστα, αν είναι απλώς τρομακτική σύμπτωση που και τα δυο ρέματα πηγάζουν από περιοχές όπου εκτελεί εργασίες η εταιρία.

Δείτε βίντεο:

 

 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»