Παρέμβαση Βορίδη για το κόμμα Κασιδιάρη

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό πάνελ στην ΕΡΤ ότι πρόκειται να έρθει στη Βουλή νέα πρόσθετη ρύθμιση προκειμένου να εμποδίσει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές

κασιδιαρης κανελλόπουλος

Πρόσθετη παρέμβαση ώστε να «κλείσουν» τα παραθυράκια του νόμου και να μην κατέλθει τελικά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος επισήμανε πως η παρέμβαση αυτή θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο της. «Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης», είπε ο κ. Βορίδης αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη ενώ ανακοίνωσε ότι «παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα την συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα(10/4)».

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε έτσι όσα είπε νωρίτερα την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξουν προσθήκες στη διάταξη για τον Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις, επιστρατεύοντας οποιοδήποτε τρικ, να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία. Αν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες, εδώ είμαστε για να το δούμε».

Η παρέμβαση έρχεται έπειτα από την ανάληψη της προεδρίας των «Ελλήνων», από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο. «Από το νόμο υποχρεούμαι, όταν τροποποιείται το καταστατικό ενός κόμματος, του οποίου τώρα ανέλαβα την προεδρία, να το δηλώσω σχετικώς», ανέφερε ο ίδιος.

Ο δε Ηλίας Κασιδιάρης, σε προκλητικές δηλώσεις του μέσα από τις φυλακές Δομοκού, εξήρε την προσωπικότητα του νέου προέδρου, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τίποτα για την αλλαγή. «Όπως με ενημέρωσε ο νομικός μου σύμβουλος, το εθνικό κόμμα “Έλληνες”, διά των συντεταγμένων καταστατικών του οργάνων, στα οποία δεν συμμετέχω, και τα οποία απαρτίζονται από εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, έλαβε μία απόφαση που ανατρέπει οριστικά τις παράνομες κυβερνητικές μεθοδεύσεις: εξέλεξε πρόεδρο του κόμματος τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Αναστάσιο Κανελλόπουλο», σημείωσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση η ώρα της κρίσης για το κόμμα των Ελλήνων θα έρθει στις 5 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…