Παρέμβαση-βόμβα από Διεθνή Αμνηστία για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου: «Να διερευνηθούν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα»

«Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα».

Σε μια παρέμβαση-«βόμβα» προχώρησε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικού δικτύου. Η παρέμβαση αφορά τον πυροβολισμό των ελληνικών αρχών κατά του 16χρονου Ρομά, με το τραγικό περιστατικό να διαδέχεται – μόλις έναν χρόνο μετά – τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νίκου Σαμπάνη.

Με αυτή της την παρέμβαση, η μη κυβερνητική ανεξάρτητη οργάνωση που έχει ως κύριο αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ελληνικές αρχές, λόγω των επί σειράς «αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα», ισχυρή παρακαταθήκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι τρέχουσες έρευνες για το περιστατικό θα είναι άμεσες, αμερόληπτες και διεξοδικές, καθώς και ότι θα διερευνήσουν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα». Επιπλέον, όπως τονίζεται, «ανησυχεί βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα».

Δείτε την ανάρτηση της Διεθνούς Αμνηστίας:

«Έναν χρόνο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νίκου Σαμπάνη από την αστυνομία, ένα άλλο Ρομά αγόρι, ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από πυροβολισμό από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι τρέχουσες έρευνες για το περιστατικό θα είναι άμεσες, αμερόληπτες και διεξοδικές, καθώς και ότι θα διερευνήσουν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα».

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής…

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

Ευθείες βολές για τον «αρχιδιαπλεκόμενο» Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με…