Παρέμβαση Τσίπρα στη Ν.Υόρκη για την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη – Οι πρώτες εικόνες στις ΗΠΑ (βίντεο)

Για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία…

2332946

Για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στο πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative στη Ν. Υόρκη. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και να υπογραμμίσει ότι η σκληρή λιτότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αυτή. Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχει και τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης σε Σύνοδο Κορυφής που έχει ως αντικείμενο την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015».

O Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη λίγες ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου που τον ανέδειξε για δεύτερη φορά πρωθυπουργό, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, κατά την παραμονή στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και θα κάνει επίσης δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, B. De Blasio και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το greekreporter.com

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό