Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση της εισαγγελίας για την αστυνομική βία κατά αλλοδαπών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας και βασανισμών αλλοδαπών από αστυνομικούς, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα…

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας και βασανισμών αλλοδαπών από αστυνομικούς, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Η εντολή εδόθη από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, η οποία και ανέθεσε στον αρμόδιο για θέμα ρατσιστικής βίας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη να εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, ο οποίος καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντήσει για ποιο λόγο, ενώ τα περιστατικά αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, δεν έχουν επισπευσθεί οι σχετικές έρευνες, δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχετικά πορίσματα και δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Τέλος, ο κ. Πανούσης ζητεί να μάθει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο «για το δημοκρατικό έλεγχο της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. και την εξάλειψη κάθε είδους υποψίας ‘συνεργασίας’ μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής».