Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Μανωλάδας

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για…

manolada 5

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε αθώους για όλες τις κατηγορίες τον ιδιοκτήτη όπου εργάζονταν τα θύματα που πυροβολήθηκαν στις φραουλοφυτείες της Μανωλάδας, Νικ. Βαγγελάτο, καθώς και τον κατηγορούμενο επιστάτη Κων. Χαλούλο. Ενοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο επιστάτης Γεώργιος Χαλούλος, ενώ ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος.

Στους δύο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.