Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση Στουρνάρα για την εκλογή ΠτΔ

Σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα, βρέθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας πολιτική παρέμβαση για…

sturnaras

Σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα, βρέθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας πολιτική παρέμβαση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Με το ύφος της κινδυνολογίας χαραγμένο στο πρόσωπό του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας ζήτησε από τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα στις αποφάσεις τους. 

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του γνώστη του τεράστιου βάρους της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν για να προχωρήσουν οι «λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις» που απομένουν ώστε να «δέσουν η δημοσιονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη».