Παρέμβαση πρωθυπουργού για τις επιθέσεις σε βάρος της ζητά η Ζωή

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις σε βάρος της ζητά με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

zoitsa yel 2

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις σε βάρος της ζητά με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

H πρόεδρος της Βουλής έκανε στον πρωθυπουργό «παράπονα» για τις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση. Με επιστολή της στον κ. Τσίπρα, η Ζωή επισημαίνει ότι ο κ. Μάρδας, «στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του, που στρέφονται εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και, συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος». Σύμφωνα με την ίδια, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Η Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι «θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για την Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμα τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση».