Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση πρωθυπουργού για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Αγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή…

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Αγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ήδη, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχει και σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου.

Την ίδια ώρα, το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 7-8 χιλιομέτρων από την Ουρανούπολη ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες και μονές του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, από τη φωτιά κάηκαν 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη, η οποία την Πέμπτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, συμμετέχουν 183 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, 49 Σέρβοι πυροσβέστες, οχήματα ΟΤΑ αλλά και δύο Σινούκ.


Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…