Παρέμβαση και «καρφιά» Καραμανλή στoν Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα: Πλάνες και αυταπάτες στα ε ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται

«Οι καθαρές εξηγήσεις και η αποφασιστικότητα είναι προς την Τουρκία η μόνη ενδεδειγμένη απάντηση όσους ευνοούν μια συμβιβαστική λύση – πακέτο επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει αυτή εγείρει» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής

Καραμανλης

Ουσιαστικές διαφοροποιήσεις τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη γεωοικονική σκακιέρα εξέφρασε με βαρυσήμαντη παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Γιώργου Χαρβαλιά, με τίτλο «Γιαβόλ».

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουγός αμφισβήτησε την ηγεμονία των ΗΠΑ, καθώς τόνισε ότι άλλα κράτη διεκδικούν μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.

Παράλληλα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι κάθε άλλο παρά κομβικός είναι σήμερα ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου. Έστειλε σαφές μήνυμα πως κάνουν λάθος όσοι υποχωρούν στις απαιτήσεις της Τουρκίας, προκειμένου να τη συγκρατήσουν στο δυτικό στρατόπεδο. Υπογράμμισε με νόημα πως «ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται» πλάνες και αυταπάτες στα εθνικά θέματα.

Ο  πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε πως σωστά υπάρχει η καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα έπρεπε όμως να ισχύει το ίδιο και για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αλλά και για τις ευθείες απειλές της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

«Σφάλλουν λοιπόν σύμμαχοι και εταίροι, ή ακόμα χειρότερα εν επιγνώσει τους υποκρίνονται, όταν στο όνομα της συγκράτησης της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο, υποχωρούν στις απαιτήσεις της. Ειδικά μάλιστα όταν αυτό παίρνει την μορφή συστάσεων και πιέσεων προς την Ελλάδα και την Κύπρο να υποκύψουν στις αξιώσεις της. Ακόμα χειρότερα όταν πρόκειται για μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού με την στάση τους αυτή βάναυσα παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε καθαρές εξηγήσεις και αποφασιστικότητα σε όλους όσοι ευνοούν μια συμβιβαστική λύση – πακέτο επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει εγείρει η Τουρκία.
Όσο για το δράμα στη Μέση Ανατολή, τόνισε πως άλλο Χαμάς και άλλο Παλαιστινιακός λαός και κάλεσε σε διακοπή των ισραηλινών εποικισμών, καθώς και σε ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.
Για ακόμα μια φορά, έκανε λόγο για τις κατοχικές αποζημιώσεις και για την τιμωρητική διάθεση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο των μνημονίων.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…