Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους διασώστες που ξεγύμνωσαν και έπλυναν με λάστιχο ηλικιωμένη

Προκαταρκτική εξέταση για τις απαράδεκτες εικόνες στον Ωρωπό

Clipboard01 3

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του, χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Φρίκη έχει προκαλέσει φωτογραφία που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον Ωρωπό, στην οποία διακρίνεται μια γυναίκα ξαπλωμένη πάνω σε κουβέρτα χωρίς τα ρούχα της, την οποία νοσηλευτικό πλήρωμα ασθενοφόρου την πλένει με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Όπως υποστήριξε το πλήρωμα του ασθενοφόρου, αποφάσισαν να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο, ξεγυμνώνοντας την ηλικιωμένη γυναίκα, ώστε να την πλύνουν και να μη λερώσει το ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διακομιδής της στον Ερυθρό Σταυρό.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά για ασθενοφόρο που ανήκει στον δήμο Ωρωπού, όμως η διαχείριση και η στελέχωση του ασθενοφόρου γίνεται από ιδιωτική εταιρεία.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…