Παρέμβαση εισαγγελέα για το σερβίρισμα στην Θάλλασα

Σοβαρές διαμαρτυρίες αλλά και παρεμβάσεις προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής που ήρθαν στη δημοσιότητα από beach bar στη Ρόδο, όπου,όπως δείχνει βίντεο εργαζόμενος αναγκάζεται να κολυμπήσει για να παραδώσει την παραγγελία.

Fz7tKGeWwAIWraj

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα λάβει η υπόθεση με το beach bar στη Ρόδο για το βίντεο που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, στο οποίο σερβιτόρος εμφανίζεται να σερβίρει πελάτες του καταστήματος ουσιαστικά… κολυμπώντας.

Στο πλαίσιο αυτό, στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νησιού, Εγγλέζο Παναγιώτη, θα καταθέσουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Το υλικό είναι φυσικά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, προς την Καλλιθέα και το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Θορυβημένος από τις εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε το ΣΕΠΕ για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Το ΣΕΠΕ που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποβάθμισε και σχεδόν διέλυσε την προηγούμενη τετραετία.

Παρέμβαση είχαμε και από τον υπουργό ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι διέταξε έλεγχο από το Λιμενικό αναφορικά με τις πλωτές εγκαταστάσεις που έχει η επιχείρηση.

Τι λέει ο σερβιτόρος

Πληροφορίες της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο (ΣΕΠΕ) στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο. Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Τι είπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…