Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας

Στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας βρέθηκαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.
 

NewsRoom 11/01/2020 | 11:59

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια στη εξαφανίστηκαν από το σημείο, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή. Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με μακροσκελές κείμενο της αναρχικής ομάδας.

«Υπολογίζεται ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ολόκληρα είδη ίσως έχουν αφανιστεί πλήρως και άλλα έχουν κηρυχθεί ως είδη προς εξαφάνιση. 26 άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες κατοικημένες περιοχές μαζί με αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση και πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ οι θερμοκρασίες και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικροσωματίδια έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Ρουβίκωνας».

«Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι καταστροφή για τους ντόπιους. Είναι μισθωτή σκλαβιά -άλλοτε με σχετικά καλές μισθολογικές αποδοχές, αλλά σίγουρα μόνιμα προβλήματα υγείας και άλλοτε με εξοντωτικά ωράρια και μισθούς πείνας, ανάλογα με τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες της χώρας- και ανυπολόγιστη καταστροφή για το οικοσύστημα της περιοχής», γράφει ακόμα η αναρχική ομάδα.